SLC - S J4 A6873
Bred kampanj lanserades för inhemska frilandsgrönsaker

Centralförbundet för lant- och skogsbruksproducenter MTK, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC samt potatis- och frilandsgrönsaksodlare har inlett en kampanj i samarbete med K-gruppen, S-gruppen, Lidl, Tuoreverkko och Ålands trädgårdshall för att öka användningen och uppskattningen av inhemska frilandsgrönsaker.

SLC:s fullmäktige om CAP: Nationell flexibilitet behövs – minskade byråkratin uteblev

SLC:s förbundsfullmäktige ser det som positivt att det finns omnämnanden om nationell flexibilitet i den överenskommelse som nåddes mellan förhandlarna om EU:s nya jordbrukspolitik CAP på fredagen (25.6). SLC riktar däremot kritik till att förenklingen av stödsystemen och en minskning av byråkratin ser ut att utebli.

SLC - Img 9933
Markägare missnöjda över bristande information om vindpark

Den ÖSP-arbetsgrupp som sköter markfrågorna gällande kraftledningsanslutningen från JWP Juthskog Wind Park Ab i Malax till Fingrids transformatorstation i Toby, Korsholm, ondgör sig över hur knapphändigt kraftbolaget informerat berörda markägare om vad som gäller.

SLC - Dsc00462
Löften om högre priser för åländskt virke

Efter att Ålands Skogsvårdsförening och Ålands Producentförbund hotat med virkesbojkott lovar nu de båda åländska skogsföretagen höjda virkespriser.

SLC - Img 20200623 111233
SLC:s fullmäktige samlas till vårmöte 28 juni

SLC:s förbundsfullmäktige samlas till sitt ordinarie vårmöte måndagen den 28 juni via Teams.

SLC - Lahiruokapaiva Tunnus Sininenpohja Teksti1 Cmyk Sve
Köp av bonden-dagen är nu Närmatsdagen

Närmatsdagen går av stapeln den 11 september. Det landsomfattande jippot gick tidigare under namnet Köp av bonden!-dagen.

SLC - Cecilia Nyholm
Cecilia Nyholm nytt ungdomsombud vid SLC Nyland

Cecilia Nyholm, 21, blir ungdomsombud vid SLC Nyland. Nyholm studerar tredje året till husdjursagronom vid Helsingfors universitet.

Besvara viktig förfrågan om grönsaksmarknaden

SLC uppmanar växthusodlarna att gå in och besvara livsmedelsmarknadsombudsmannens förfrågan om grönsaksmarknaden.

SLC - Banneri2021 13 Sv
Naturens dag på ekogårdar 28 augusti

Evenemanget Naturens dag på ekogårdar ordnas lördagen den 28 augusti 2021 som en del av den nationella Finska naturens dag. Målsättningen med evenemanget Naturens dag på ekogårdar är att erbjuda konsumenter möjlighet att bekanta sig med ekologisk produktion i en genuin miljö.

SLC - Odlartraff1
Äntligen kan ÖSP ordna fysiska odlarträffar

Förra året blev det bara en virtuell odlarträff. Men tack vare det förbättrade pandemiläget kan ÖSP äntligen ordna fysiska odlarträffar. Den första gick av stapeln i Närpes i måndags och det som står klart är att det är hög tid att inleda arbetet med ogräsbekämpningen.

SLC - Nora Backlund Staende Slc
Nora Backlund ny ungdomsombudsman vid SLC

Nora Backlund började jobba vid SLC från och med början av juni och har hand om ungdoms- och utbildningsfrågor. LC:s nya un juni och har hand om ungdoms- och utbildningsfrågor.

SLC - Selfi1
Plats för blommig selfie också i Korsholm

Även i Österbotten finns det sedan förra veckan åtminstone en plats där allmänheten kan ta en selfie på en åker med höstrybs.