SLC - Mats Nylund Slc9813 Edit
SLC:s Mats Nylund: Det är lätt att känna samhörighet med de tyska bönderna

SLC:s centralförbundsordförande Mats Nylund har, i samband med sin resa till Bryssel förra veckan, träffat Florian Dalstein, platschef i Bryssel för den tyska producentorganisationen Deutscher Bauernverband (DBV). Nylund har därmed den senaste informationen om händelseutvecklingen i Tyskland, de storskaliga bondeprotester, som just nu äger rum där.

Landsbygden goes Talent Forum

Talent Forum Vaasa är årets rekryterings- och karriärevenemang för högskolestuderande i Vasa. Nu i år fanns landsbygdsnäringarna på plats för att informera studerande om att det även på landsbygden finns jobb- och karriärmöjligheter.

Generationsväxlingskurs för åbolänningar och nylänningar arrangeras i Åboland 30.1

Gårdar i Åboland och Nyland som inom de närmaste åren planerar generationsväxling har nu möjlighet att delta i generationsväxlingskurs tisdagen den 30 januari på Hotell Kalkstrand, Strandvägen 1, Pargas.

SLC - Leksaker1 Dec23 Ct
Daghem fick nya leksaker av Sideby lokalavdelning

Likt många andra funderar Sideby lokalavdelning av ÖSP på nya aktiviteter. De senaste besluten har dock inte riktat sig till medlemmarna – utan till lokalsamhället. Bland annat har man sponsorerat leksakstraktorer till det lokala daghemmet.

SLC - Jepo1 Dec23 Ct
ÖSP fick nytt stödande medlemsföretag i JEPO

Sedan många år tillbaka har ÖSP ett antal stödande medlemsföretag. På senaste höstmötet blev det klart att listan utökas med ett till när JEPO godkändes. Vi ser många fördelar med att vara medlem, säger företagets styrelseordförande Sören Lawast.

ÖSP intresserat av medlemmar som jobbar för samma syfte

Att ha företag med som stödande medlemsföretag är positivt för ÖSP. Det säger förbundets verksamhetsledare Susanne West.

SLC - Ordf2 Jan24 Ct
Granö-Ring ny ordförande för ÖSP:s trädgårdsutskott

Ett växande intresse för lantbrukspolitik och möjlighet att påverka. Det fick Emma Granö-Ring att tacka ja till förfrågan att bli ny ordförande för ÖSP:s trädgårdsutskott. Vår bransch har genomgått exceptionella tider, säger hon.

SLC - Utskott4 Jan24 Ct
Mycket på agendan när ÖSP:s trädgårdsutskott höll årets första möte

I onsdags höll ÖSP:s trädgårdsutskott sitt första möte för året. På mötet återvaldes Tore Svarvar till viceordförande och det var samtidigt det första där Emma Granö-Ring höll i ordförandeklubban.

SLC - 20230125 202449
Oss bönder emellan-träffar inleds i Nyland i slutet av januari

Årets första Oss bönder emellan-träffar kör igång i Nyland med början i slutet av januari.

SLC - Allekirjoitustilaisuus Marttila Antas Essayah 09 01 2023  3
Förhandlarna nådde resultat om den nationella stöduppgörelsen

Producentorganisationernas och jord- och skogsbruksministeriets förhandlare nådde i måndags ett förhandlingsresultat om den nationella stöduppgörelsen för år 2024.

SLC - Educamontrar23 Fridalonnroos 23
SLC presenterar skolmaterial på Educa-mässan 26-27.1

Educa-mässan, som årligen ordnas det sista veckoslutet i januari i Helsingfors mässcentrum, är Nordens ledande evenemang inom undervisning och pedagogik. SLC medverkar som utställare på mässan tillsammans med Farmer Time Finland, Finlands svenska 4H och UngMartha.

SLC - Benjamin Suomela Yle
LF deltar i Yles valkompass som öppnar 21.12

Yles valkompass öppnar på torsdag och erbjuder ett omfattande paket med frågor för att stödja väljarna inför presidentvalet 2024. Yle erbjuder även sin egen valkompass till nio mediebolag runt om i Finland. Samarbetet kring resultatservicen fortsätter också.