ÖSP intresserat av medlemmar som jobbar för samma syfte

Att ha företag med som stödande medlemsföretag är positivt för ÖSP. Det säger förbundets verksamhetsledare Susanne West.

SLC - Ordf2 Jan24 Ct
Granö-Ring ny ordförande för ÖSP:s trädgårdsutskott

Ett växande intresse för lantbrukspolitik och möjlighet att påverka. Det fick Emma Granö-Ring att tacka ja till förfrågan att bli ny ordförande för ÖSP:s trädgårdsutskott. Vår bransch har genomgått exceptionella tider, säger hon.

SLC - Utskott4 Jan24 Ct
Mycket på agendan när ÖSP:s trädgårdsutskott höll årets första möte

I onsdags höll ÖSP:s trädgårdsutskott sitt första möte för året. På mötet återvaldes Tore Svarvar till viceordförande och det var samtidigt det första där Emma Granö-Ring höll i ordförandeklubban.

SLC - 20230125 202449
Oss bönder emellan-träffar inleds i Nyland i slutet av januari

Årets första Oss bönder emellan-träffar kör igång i Nyland med början i slutet av januari.

SLC - Allekirjoitustilaisuus Marttila Antas Essayah 09 01 2023  3
Förhandlarna nådde resultat om den nationella stöduppgörelsen

Producentorganisationernas och jord- och skogsbruksministeriets förhandlare nådde i måndags ett förhandlingsresultat om den nationella stöduppgörelsen för år 2024.

SLC - Educamontrar23 Fridalonnroos 23
SLC presenterar skolmaterial på Educa-mässan 26-27.1

Educa-mässan, som årligen ordnas det sista veckoslutet i januari i Helsingfors mässcentrum, är Nordens ledande evenemang inom undervisning och pedagogik. SLC medverkar som utställare på mässan tillsammans med Farmer Time Finland, Finlands svenska 4H och UngMartha.

SLC - Benjamin Suomela Yle
LF deltar i Yles valkompass som öppnar 21.12

Yles valkompass öppnar på torsdag och erbjuder ett omfattande paket med frågor för att stödja väljarna inför presidentvalet 2024. Yle erbjuder även sin egen valkompass till nio mediebolag runt om i Finland. Samarbetet kring resultatservicen fortsätter också.

SLC - Mfel Vaaka Sv Tumma Cmyk
Gott från Finland-märket firar 30 års jubileum

Idag den 16 december är det 30 år sedan Gott från Finland-märket lanserades. Det krävdes tusentals kilometers körning och många samtal för att få med hela livsmedelskedjan på tåget.

SLC - Mats Nylund Julkronika
Ordförandes julhälsning: 2023 har varit ett utmanande och arbetsfyllt år

Året som gått har präglats av Rysslands brutala anfallskrig i Ukraina och som en följd av det mycket höga gödsel- och energipriser under våren. Inflationen sköt i höjden och likaså räntorna som varit låga i ett decennium. Förutsättningarna på livsmedelsmarknaden har ändrats markant, noterar SLC:s ordförande Mats Nylund i en krönika över året som gått.

Generationsväxlingskurs i Åboland 30 januari 2024

Gårdar som inom de närmaste åren planerar generationsväxling har nu möjlighet att delta i generationsväxlingskurs i Pargas den 30 januari 2024. Även nylänningar är välkomna!

Medlemswebbinarium om solkraft den 23 januari 2024

Välkommen på SLC:s medlemswebbinarium om solkraft tisdagen den 23 januari kl.18.00-19.30 på Teams. I samarbete med IBV Suomi och Jordägarnas Värderingscentral benar vi ut frågor gällande solkraft och solkraftsparker ur markägarperspektiv.

SLC - Joulukukat Minna Mercke 2392
LF-redaktionen önskar alla läsare en God Jul och ett Gott Nytt År!

Redaktionen tar nu en paus över jul och nyår och återkommer den 12 januari 2024!