Stödpersonerna lyssnar!

Känner du att du behöver tala med någon om vardagens bekymmer eller om en svår livssituation? Inom ramen för Landsbygdens stödpersonnätverk finns flera utbildade svenskspråkiga stödpersoner som erbjuder samtalshjälp för lantbrukare, skogsägare och alla invånare på landsbygden.

SLC: Allemansrätten ger frihet under ansvar

I en tid då allt fler rör sig i skog och mark anser SLC att det är skäl att påminna om vad som är tillåtet, och inte tillåtet, inom ramen för allemansrätten.

SLC - Img 8724
Jordbearbetningsdag i Övermark lockade många

Den jordbearbetningsdag som Övermark lokalavdelning arrangerade senaste söndag visade sig bli ett lyckat och välbesökt familjeevenemang. Tio traktorekipage deltog och med omkring tvåhundra besökare var arrangörerna mer än nöjda.

SLC - Aboland
SLC Åboland vill se mera realistiska skördeprognoser

För höga skördeprognoser under augusti som gradvis sänks när skörden bärgas ger en skevad prisbild, understryker SLC Åboland.

SLC Nylands spannmålsutskott: Export ligger i odlarnas intresse

SLC Nylands spannmålsutskott diskuterade på sitt distansmöte på tisdagen möjligheterna till spannmålsexport i odlarregi nu i höst. Utskottet betonar vikten av export av spannmål och att delta i kommande export i odlarregi.

SLC - Webbinarium1
Webbinarium belyser hur kolodling kan gynna jordbrukaren

Bättre vattenhållning och högre skördar är några av de plus som kolinlagrande jordbruk för med sig, berättar Patrick Nyström, jordbrukare i Vichtis. Nyström presenterar sina egna erfarenheter av metoder som gynnar kolinlagring under Carbon Action Svenskfinlands webbinarium, torsdagen den 8 oktober klockan 10-11.

Hur stor är Österbottens största sockerbeta år 2020?

ÖSP:s sockerbetsutskott arrangerar nu en lättsam tävling för alla kontraktsodlare som är medlemmar i ÖSP.

SLC - Sockerbetslive
Sockerbetsfältvandring live på Instagram på onsdag

Välkommen att följa den direktsända fältvandringen från sockerbetsfälten i Sjundeå onsdagen den 30 september kl.15.00 på Instagram.

Ingen LF på Åland och i delar av Åboland i dag fredag

Pappersversionen av Landsbygdens Folk vecka 39 är försenad på en del orter.

SLC - Framtidsodlarna Von Frenckell
”Vi behöver mera dialog mellan skogsägare och myndigheter”

Otto von Frenckell på Fagervik gård i Ingå efterlyser en ömsesidig dialog mellan markägare och myndigheter. Skogen och naturen är inte statisk, den kräver en kontinuerlig skötsel. Det fjärde avsnittet i podcasten Framtidsodlarna handlar om skogsbruket i dag och i morgon.

SLC - Copa Lambert
Copa får sin första kvinnliga ordförande

Den europeiska bondeorganisationen Copa har för första gången fått en kvinnlig ordförande. Den 59-åriga franska producentledaren Christiane Lambert valdes med bred majoritet till det tvååriga uppdraget.

SLC - Biogas Arkiv
SLC Nyland: Regeringen borde satsa mer på bioekonomi

Regeringens budgetförslag för 2021 innehåller alltför små satsningar på bioekonomi och fossilfria energilösningar, framhåller SLC Nyland. Det skulle behövas betydligt större satsningar på forskning, utveckling, innovationer och investeringar inom biogas och bioenergi.