SLC - Hardi 1
Framtidspruta från Hardi

Ökad kapacitet och exaktare arbete, nya Aoen från danska Hardi ska överträffa företagets Commander-serie och går nu i hårda tester för att anpassas till hela världens krav och regleringar.

SLC - W Vector1
Lely Vector blandar fodret och utfodrar automatiskt

Flera olika blandningar åt olika djurgrupper. Ett jämnare flöde av foder åt korna under hela dygnet. Det var några orsaker till att mjölkproducenten Magnus Holmström valde att investera i den helautomatiska utfodringsanläggningen Lely Vector.

SLC - Jd 1
Smartare och mer anpassad elektronik

Med John Deere Operations Center kan lantbrukare och maskinstationer hantera sina lantbruksdata var som helst och när som helst. Det är en användarvänlig App som kunder kan länka till sina maskiner, fält och arbeten via sin smartphone eller kontorsdator.

SLC - Valtra T5 Series Studio T255 Active 3X4 Right 177588
Valtra presenterade N- och T-seriens femte generation

Valtra, som i år firar 70 år, har lanserat femte generationen av N- och T-seriens traktorer som fortsättning till de tidigare lanserade A- och G-seriernas femte generationer. De nya modellerna presenterades under ett virtuellt lanseringstillfälle i april.

SLC - Hd1
Ny press klarade sig bra i fälttest

Jämna balar och perfekta knutar. Så sammanfattade många lantbrukare New Hollands nya High Density storbalspressar som kördes i test i Danmark under säsongen 2020.

SLC - Rundb1
30 procent mer i balen

McHale V8 är en ny serie pressar från den irländska vallmaskinstillverkaren. Det är en press med variabel kammare som kan göra rundbalar med en diameter upp till 1,9 meter.

SLC - Samaskin
Automatisk stödsådd av vall

Gräs som gått ut i en vall påverkar avkastningen negativt och ger utrymme för ogräs att gro och uppförökas. Många lantbrukare försöker så i luckor i vallen, men görs detta manuellt hamnar 70-80 procent av fröet där det redan är vall.

Ny app ger odlarna tips om markstrukturen

Ålands Hushållningssällskaps växtodlingsrådgivare Joachim Regårdh tipsar odlarna om att de med hjälp av den nya appen ”Hur mår min jord” kan öka sina kunskaper om markstrukturen på sina olika skiften.

Covid-19 sätter stopp för Agritechnica-mässan

Världens största mässa för lantbruksteknik, tyska Agritechnica, har inhiberats på grund av den utdragna coronakrisen. Arrangörerna beklagar situationen och skjuter upp mässan till slutet av februari 2022. Då ska mässan programenligt arrangeras i Hannover.

SLC - Stall1
Polska Staltech är en uppstickare på marknaden

Polska Staltech är en uppstickare både på den svenska och finska marknaden. De har en ganska bred produktportfölj inom jordbearbetning och håller en synnerligen intressant prisbild i förhållande till kvalitet.

SLC - Lemken1
Flexibel kultivator för alla förhållanden

Med enkelspets, spets med vingskär eller gåsfot och körning med eller utan roller är Karat 9 från Lemken är en maskin som passar i de flesta förhållanden. Att det sen endast tar några sekunder och helt utan verktyg att byta en spets gör inte maskinen sämre.

SLC - Img 4463
Glöm inte takblink och belysning om du kör med breddningshjul på vägen!

Det har kommit till LF:s kännedom att traktorförare har bötfällts för att ha kört med breddningshjul på vägen utan att traktorn varit försedd med orangefärgad takblink. Det lönar sig att beakta den här regeln i vägtrafiklagen, nu när det börjar bli vårbrukstider. På vissa håll lär man ha varit ute på åkrarna redan.