Lemken Koralin 1 Webben
Koralin från Lemken finns från 6,6 till 12,4 meter. Den kommer ut på marknaden nästa år. Bilden är tagen på Agritechnica-mässan, där mellanmodellen som är 8,4 meter bred fanns utställd.
Jordbruk Maskin & teknik Tema

Färdig såbädd i en överfart

Lemken Koralin är en ny kultivator som är framtagen för grund bearbetning. Den kommer ut på marknaden nästa år.

Koralin kan användas för att köra stubbar eller bereda såbädd. Bakgrunden till maskinen är de ökande begränsningarna av kemiskt växtskydd, vilket kräver nya kombinationer av mekanisk bearbetning.

Koralin finns med arbetsbredderna 6,6, 8,4 och 12,4 meter. Redan den minsta modellen behöver en traktor på 250 hästkrafter för att nå upp i lämplig arbetshastighet.

Maskinen håller djupet med hjulen och arbetar med två rader tandade tallrikar med diametern 510 millimeter följt av tre rader harvpinnar med gåsfötter och sist ett valfritt efterredskap i form av singelvält, dubbelvält eller fjäderpinnharv.

Tallrikarna är monterade i X-form så att maskinen går rakt bakom traktorn och de 35 centimeter breda gåsskären har 2,5 centimeters överlappning. Det är hårdmetall på gåsskären för ökad livslängd.

Andra nyheter från Lemken är ett nytt efterredskap som passar alla kultivatorer, ny teknik till radrensarna i form av elservo för att snabbt och enkelt justera knivar och skär i förhållande till raden samt en ny större bogserad växtskyddsspruta.

Lemken Koralin 2 Webben
Lemkens nya efterredskap med fjäderpinnar efter packvälten finns tillgängligt till alla företagets kultivatorer.