SLC - Kop Av Bonden
Köp av bonden!-dagen 15.9: Anmäl din gård på köpavbonden.fi

Den 15 september hålls den nationella Köp av bonden!-dagen för tredje gången.

Flera jaktlicenser för hjortdjur än i fjol

Finlands viltcentral har beviljat jaktlicenserna för hjortdjur för den kommande jaktperioden.

Ändrade jakttider på gäss

En ändring i jaktförordningen gör det möjligt att jaga grågås och kanadagås på åker från och med den 10 augusti.

SLC - Ehrnrooth
Louis Ehrnrooth njuter av sin barndoms landskap

– Naturen omkring Baggnäs är mitt bästa sällskap. Ju äldre jag blir desto viktigare blir allt det som finns nära. Hembygden har alltid legat mitt hjärta nära, mitt förhållande till den har blivit djupare. I den här åldern är generationskamraterna få, vilket betyder att de mänskor som finns kvar är alldeles särskilt värdefulla. Så sammanfattar agronomen Louis Ehrnrooth sin tillvaro. Han fyllde nyligen 95 år.

SLC - Img 3454
Lyckad debut för Farmrace i Övermark

Fler deltagare än förväntat – 152 stycken – slöt upp när det lantbruksrelaterade Farmrace arrangerades i samband med Övermarkdagarna i medlet av juli.

SLC - Veteran 1
149 gamla traktorer till beskådande i Malax

Den tolfte veterantraktorutställningen i Malax bjöd på mångsidigt program i tryckande högsommarväder. En encylindrad tysktillverkad Lanz av årsmodell 1953 hörde till dragplåstren.

SLC - Svamp 1
Svampodling i stor skala är en utmaning

Den unga familjen Michelle Ferm och Robin Libäck har hittat en nisch för verksamhet på landsbygden: svampodling.

Skärgårdens skördefest utvidgas med Restaurangdagar

Skärgårdens skördefest ordnas traditionsenligt det tredje veckoslutet i september, i år alltså den 14-16 september. Skördefestens huvudevenemang äger rum på Nagu torg lördagen den 15 september, men runt om i den väståboländska skärgården finns ett stort antal andra evenemang utspridda.

SLC - Kaninlager
Motion och omsorg viktigt för kaninens välmående

Ett av 4H-underklubben Österbottens kaninhoppares huvudmål är att höja kaninens status genom olika aktiviteter, klubbverksamhet och information. Ellinor och Jessica Slotte trivdes på kaninlägret tillsammans med Zagah Wiik.

Sommarsäsongen fortsätter på Postbacken

Sommarsäsongen för friluftsmuseet Postbacken i Illby, Borgå, är i full gång och i besökarantalet har man upplevt ett klart uppsving jämfört med i fjol. Hälften av säsongen är redan förbi men ända till den tolfte augusti är sommarkaféet och stugorna öppna tisdag–söndag klockan 11-17.