Postbacken
Vilken konstnär eller hantverkare vill bo på Lindnäs gård på Postbacken i år? FOTO: Postbackens garantiförening r.f.
Livet på landet

Vem är följande gästkonstnär
på Postbacken i Borgå?

Postbackens Garantiförening söker årligen en gästkonstnär eller -hantverkare med intresse för historiska miljöer, som vill bo på gården Lindnäs på Postbacken i Illby, Borgå, meddelar garantiföreningens verksamhetsledare Marit Björkbacka.

– Gästkonstnären har möjlighet att utöva sin konst eller sitt hantverk och hålla en utställning i en av de mer centrala stugorna, säger Marit Björkbacka. Konstformen eller typen av hantverk är inte avgörande.

Postbacken har dessutom under de tre sista åren deltagit i Konstrundan och ansöker även i år om deltagande med gästkonstnärens utställning.

Postbackens tidigare gästkonstnärer är Paavo Halonen 2014, Laura Pajarinen 2015, Iida Vanttaja 2016, Nina Wallenstierna-Heiskanen 2017 och Sirpa Tuomaala 2018.

– Vi ser gärna ansökningar för hela perioden juni-augusti men även kortare perioder kan övervägas, säger Marit Björkbacka. Gästkonstnären ska vara villig att hjälpa till med arrangemangen kring utställningen och gärna hålla en kurs i sin hantverks- eller konstform.

Gästkonstnären får också gärna ha kunskaper i finska och svenska, men det är inget krav.

– Den som väljs kan bo i Lindnäs gård.

Det är styrelsen för Postbackens Garantiförening som utser gästkonstnären.

– Vi behöver en ansökan med portfolio inom februari månad, påminner Marit Björkbacka.

Man kan läsa mer på webbadressen www.postbacken.fi.