Arkiv

Spårsnö blev åländska vargens fall

När det äntligen kom spårsnö på Åland lyckades ett jaktlag bestående av ett 30-tal jägare fälla den varg som sannolikt dödade flera får i början på hösten. Vargen fälldes dagarna mellan jul och nyår i Hammarland på västra Åland i samma kommun där fåren revs och där vargen flera gånger har setts.

SLC - Anders Portin
Anders Portin utsedd till specialmedarbetare

SLC:s skogsombudsman Anders Portin har kallats till specialmedarbetare för ministern för nordiskt samarbete och jämställdhet Thomas Blomqvist.

Djurstöds-info 2020 i Nyland

Djurstöds-info 2020 ordnas på Saaris gård (Keuda) i Mäntsälä (Paroninkuja 20, 04920 Mäntsälä) tisdag 14.1 kl.9-15.

SLC - Farmers Defence Force
Holländska bönder stämplas som terrorister

I Nederländerna vidgas motsättningarna mellan miljö- och djurrättsorganisationerna och jordbrukarna. I hotfulla brev uppmanas jordbrukarna att sluta med sin ”terroristiska” verksamhet. I annat fall väntar nya brandanslag och sabotage på gårdarna.

Lantmäteriverkets offentliga kungörelser flyttas till webbplats

Lantmäteriverket publicerar nu offentliga kungörelser och allmänna tillkännagivanden på sin webbplats. Kungörelserna har tidigare publicerats i Officiella tidningen.

Suomi.fi-fullmakten tas stegvis i bruk i Livsmedelsverkets e-tjänster

Skatteförvaltningens Katso-kod och Katso-auktorisering ersätts stegvis under år 2020 med Suomi.fi-identifikation och fullmakt som tillhandahålls av Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata. Ändringen gäller Livsmedelsverkets e-tjänster Hyrrä, Nekka och Livsmedelsanmälningar. Vipu-tjänsten berörs inte av förändringarna.

Minister Leppä på turné med fokus på klimatfrågor inom naturresurssektorn

Jord- och skogsbruksminister Jari Leppä kommer att resa runt om i Finland under 2020 med klimat och naturresursekonomi som tema.