Arkiv

SLC Nyland och SLC lämnade in anmärkning gällande POKE-planen

SLC Nyland och SLC lämnade i veckan in en anmärkning gällande förslaget för generalplan för norra och mellersta Esbo (POKE).

SLC - Vaxtskydd
Användning av växtskyddsmedel minskar inom jordbruket

Försäljningen av växtskyddsmedel till jordbruket i Finland har stabiliserats till en nivå på drygt 1.500 ton aktiv substans. Däremot ökar användningen av växtskyddsmedel inom skogsbruket, eftersom användningen av urea för att bekämpa rotticka ökar försäljningen. Därmed ökar den totala försäljningsvolymen för växtskyddsmedel i Finland.

EU-kommissionen vill rädda Mercosur

EU:s frihandelsavtal med den sydamerikanska tullunionen Mercosur har mot förmodan ännu inte strandat. Enligt handelskommissionär Valdis Dombrowskis pågår diskussioner som syftar till att rädda överenskommelsen.

SLC - 20201020 Ep 106669 E Egz 030
Livlig CAP-debatt också i EU-parlamentet

Förslaget till nästa CAP debatterades på tisdagen i EU-parlamentet. En koalition av EPP-gruppen, liberaler och socialdemokrater försvarade sitt gemensamma ändringsförslag, som går ut på en rimlig reform i många hänseenden.

EU:s agrarministrar antog rådslutsatser för nästa CAP

EU:s jordbruksministrar antog på måndagen rådslutsatserna för den uthålliga matstrategin Farm to fork. Målet är att utveckla ett hållbart europeiskt livsmedelssystem som tryggar en rättvis inkomst till producenterna.

SLC - 4 Ef7 Fcba 463 C Ce4 D 9634 0 B4 Cadead127
CAP-reformen ska bli ett systembyte för EU-jordbruket

EU:s medlemsländer enades tidigt på onsdagsmorgonen om de allmänna linjerna för nästa CAP-reform. Rådets ordförande, Tysklands jordbruksminister Julia Klöckner, betecknade resultatet som ett systembyte inom EU:s jordbrukspolitik. UPPDATERAD ARTIKEL.

Producentorganisationerna och skogsvårdsföreningarna lämnade in besvär mot Nylandsplanen

Producentorganisationerna SLC Nyland och MTK Uusimaa har tillsammans med regionens skogsvårdsföreningar gemensamt lämnat in besvär mot Nylandsplanen.

Bodväggen - händelsekalender

Bodväggen - information från förbund och lokalavdelningar samt lista över aktuella evenemang och mässor. NYTT: Aktuellt i Nyland.

SLC - Alma Sodergran Korsnas 4 H Scaled
Bärplocket sysselsatte 4H-ungdomar

4H-föreningarna i Korsnäs, Korsholm, Vörå och Pedersöre har sysselsatt ungdomar med bärplockning och -uppköp i höst.

Växtskyddsmedelsregistret och biocidregistret flyttas till KemiDigi

Växtskyddsmedelsregistret, biocidregistret, registret över biocidbekämpningsmedel samt förteckningarna över godkända antifouling-preparat och skyddskemikalier blir en del av KemiDigi. På grund av detta frystes de aktuella registren 15.10, dvs. uppgifterna i dem kommer tills vidare inte att uppdateras, meddelar Säkerhets- och kemikalieverket (Tukes).

Naturskyddsområden ska befrias från fastighetsskatt

På tisdagen inledde riksdagen behandlingen av det lagförslag som ska befria naturskyddsområden från fastighetsskatt.

Lagringsstöd för trädgårdsprodukter kan i år sökas i Viputjänsten

Lagringsstöd för trädgårdsprodukter kan i år för första gången sökas på nätet.