Skärgårdens skördefest, som gick av stapeln i Pargas stad under förra veckoslutet, lockade till sig mer besökare än någonsin och stämningen var i topp.
- Alla nyheter
- Jordbruk
- Skogsbruk
- EU
- Globalt
- SLC
- Opinion
- Maskin & teknik
- Landsbygdsnäringar
- Marknad
- Livet på landet
- Veckans Tok
- Tema
- Yle


Den internationella gröna veckan återkommer i januari 2022 som publiktillställning på mässområdet i Berlin.
Livsmedelsverket har publicerat tidtabellen för de stödutbetalningar som ska göras våren 2022.
Koffs julöl tillverkas i år av maltkornet från SLC-medlemmarna Sirkku Puumalas och Patrick Nyströms åkrar.

Efter ett tävlingsavbrott under fjolåret är det nu åter dags för finska mästerskapen i traktorplöjning.
De brittiska veterinärmyndigheterna har upptäckt ett fall av klassisk BSE hos en död ko på en gård i Somerset i sydvästra England.
Ett nytt försök till livediskussion mellan MEP Nils Torvalds och SLC:s ordförande Mats Nylund om skog och klimat görs senare i höst.
Jordbrukarna har tagit vara på möjligheten att utveckla sin gård med tilläggsfinansiering från EU:s medel för återhämtning, uppger Livsmedelsverket.

Den nordiska konkurrensen mellan de bästa producenterna, budbärarna eller destinationerna för nordisk mat är benhård. Det nordiska köket är välkänt för sina rena smaker och nordisk mat har blivit känd och trendig långt utanför Nordens gränser. Avsikten med den nordiska mattävlingen är att stärka den nordiska matkulturen och matidentiteten och samtidigt hedra människorna och händerna bakom maten.

Bayern är Tysklands mjölkregion nummer ett. Intresserade vänner av mjölk kan numera kvalificera sig till mjölksommelier vid Genussakademie Bayern, som arrangerar kurser för fackpersonal och amatörer med intresse för god mat och dryck.

Som ett delprogram under FM i Mathantverk 2021 arrangeras seminariet ”Bärkraftigt från jord till bord” på Åland den 7-9 oktober.

Det var en jämn ström med kunder som sökte sig till Korsnäs 4H:s popup-restaurang i byns centrum senaste lördag då Närmatsdagen uppmärksammades med olika sorters evenemang runtom i landet. Under ett par lunchtimmar serverade 4H-föreningen närmare hundra pitabröd, maffigt fyllda med inhemska och närproducerade ingredienser.