SLC - Kiila2021
Sök till SLC:s KIILA-rehabiliteringskurs!

Ännu finns det tid för SLC-medlemmar att ansöka till SLC:s svenskspråkig KIILA-rehabiliteringskurs som ordnas i samarbete med Härmä Rehab.

SLC - Fm I Mathantverk Foto Tiina Tahvanainen Visit Aland
Nu öppnar anmälan till FM i Mathantverk 2021

Öppna FM i Mathantverk arrangeras i år av Högskolan på Åland i Mariehamn. Anmälan till tävlingen har nu öppnats.

After Work för unga i Nyland

SLC Nylands unga ordnar After Work för unga fredag 23.7 kl.18 på café-restaurangen Wanha Pehtoori på Tomtbacka gård i Helsingfors.

Häng med på fältvandring till Broby gård

Vi bekantar oss med flera olika odlingsväxter t.ex. spannmål och oljeväxter.

SLC - Prem3
Duktiga mjölkproducenter i Österbotten premierades

Statistik från produktionsuppföljningen visar att medelproduktionen av mjölk har ökat stadigt i Österbotten. En orsak till det är att det i landskapet finns många duktiga producenter, varav flera premierades förra veckan.

SLC - Dsc04671
Åland testar lönsamhet för bevattning av vall

Med hjälp av två mjölkgårdar gör Ålands Hushållningssällskap under sommaren en utvärdering av vilka effekter man får genom att bevattna vallar.

SLC - Torreilles France 6
Global jätte vill satsa på åländsk solenergi

Den globala franska energijätten Neoen med verksamhet i 15 länder och fyra världsdelar sonderar nu möjligheterna att arrendera mark på Åland för att bygga en park med solpaneler för produktion av förnyelsebar elektricitet.

SLC - Atraktor1
14 traktorer i finalen för Årets Traktor

Årets Traktor 2022 har startat. Det blir totalt 14 traktorer i final i år.

Frankrike reducerar boskap av klimatskäl

Den franska regeringen måste sänka landets CO2-utsläpp och planerar uppenbarligen en kännbar reducering av boskapsbestånden.

SLC - Lpx 176167
Mjölkkrisen 2014-2016 hanterades dåligt av EU

Den europeiska mjölkmarknaden rasade hösten 2014, då Ryssland stängde importen av mejeriprodukter från EU. Kommissionen reagerade med stödpengar utan kontroller av producenternas faktiska stödbehov, kritiserar EU-revisorerna i en rapport.

SLC - Pefc Spartrad
PEFC-kriteriernas revidering förhoppningsvis snart klar

Revideringsprocessen för PEFC-certifieringens kriterier ser äntligen ut att närma sig mål. Henrik Holmberg, utvecklingschef vid Södra Skogsreviret, redogör för de största praktiska förändringarna för skogsägaren.

SLC - 29453708475 6Cd6B85B09 O
Små sorkpopulationer i största delen av Finland

Enligt Naturresursinstitutets uppföljning är det i största delen av landet glest med sorkar efter vintern. I de västra delarna av landet fanns det måttligt med sorkar våren 2021, vilket indikerar stora sorkpopulationer i höst. I östra och södra Finland förväntas populationerna öka något under sommaren. I norra Finland finns sparsamt med sorkar.