Homote7
ÖSP:s ordförande Tomas Långgård (till höger) beviljades Finlands vita ros ordens förtjänsttecken. Bredvid honom Mikael Åsvik och Mats Samulin som förlänades med Finlands lejons ordens förtjänstkors.
Jordbruk SLC

Förtroendevalda premierades
på ÖSP-höstmötet

På ÖSP:s höstmöte i måndags premierades också några medlemmar för sina insatser inom producentrörelsen.

Tomas Långgård beviljades Finlands vita ros ordens förtjänsttecken. Långgård började arbeta som jordbrukare 1988 och haft framträdande roller inom intressebevakningen. Sedan 2017 är han ordförande för ÖSP.

Mikael Åsvik och Mats Samulin förlänades med Finlands lejons ordens förtjänstkors. Åsvik har varit styrelsemedlem i ÖSP under flera år och ordförande för mjölkutskottet, för att nämna några förtroendeuppdrag.

Samulin har i sin tur varit aktiv medlem och haft många olika uppdrag och mest aktiv inom äggsektorn. Han var också länge ordförande för Esse lokalavdelning av ÖSP.

Ansökningarna gjordes av SLC som genom det vill visa sin uppskattning för deras insatser både lokalt, regionalt och nationellt.

– Intressebevakningen är ett lagarbete som sällan ger stora framgångar. Men ibland går det åt rätt håll och vi lyckas motverka dåliga förslag. Men vi har bra uppbackning från våra konsumenter och förr eller senare ska vi få ut det mervärde vi förtjänar. Engagemanget inom producentrörelsen har varit givande, säger Långgård som tackade för sin och de övriga premierades del.

Homote8
Carita Häger som driver Ranckens Ranch i Nykarleby fick utmärkelsen årets LIA-gård av Optima Lannäslund. Mjölkgården tar kontinuerligt emot praktikanter.

Till årets LIA-gård utsågs av Optima Lannäslund Ranckens Ranch i Nykarleby. Gården tar årligen emot ett antal praktikanter.

– Vi tycker om att ta emot ungdomar som vill lära sig yrket till vår ladugård. Det är viktigt att de får se olika sidor av jordbruket, säger Carita Häger, delägare i Ranckens Ranch.

Läs också:

Långgård: ”Jordbruket behöver snabba åtgärder för att komma ur den ekonomiska krisen”
Nylund på höstmötet: ”Vi måste få ut mer från marknaden”
ÖSP:s höstmöte: Hög tid att livsmedelskedjan med handeln i spetsen tar sitt ansvar
Ombudsmannen ställdes mot väggen på ÖSP:s höstmöte
Höstmötet godkände liten höjning av avgiften för att balansera budgeten
Långgård återvald som ÖSP:s ordförande