Jordbruk SLC

Nyländska lokalavdelningsmöten
hålls på distans

SLC Nylands lokalavdelningars årsmöten hålls i år på grund av den rådande coronapandemin i huvudsak på distans. Mötena ordnas som så kallade hybridmöten med en fysisk mötesplats, men med en stark rekommendation om att delta på distans via Teams.

Mötesrundan inleds nästa vecka. Några lokalavdelningar har med hänvisning till rådande coronaläge och de nya restriktionerna beslutat skjuta fram vårmötet på obestämd tid.

– Vi hoppas ändå att medlemmarna aktivt deltar på distans i alla de årsmöten som hålls, säger SLC Nylands verksamhetsledare Bjarne Westerlund.

Förbundet deltar med aktuell information på mötena, men mötena kommer säkert att bli lite kortare än vanligt. För att kunna delta i årsmötena på distans är det viktigt att anmäla sig, framhåller Westerlund.

Man borde anmäla sig senast ett par dagar före mötet. Anmälan kan göras till förbundet på nsp@slc.fi eller i vissa fall till lokalavdelningen.

– Anmälningen behövs för att vi per e-post ska kunna skicka ut möteslänken och anvisningar för distansdeltagande. Sen är det egentligen bara att klicka på länken strax innan mötet skall börja. Det är även möjligt att ansluta under mötes gång om man inte hinner med från start. Ifall man eventuellt tänker delta fysiskt på plats i mötet önskar vi att man anmäler sig på samma sätt, säger Westerlund.

Rekommendationen är att högst sex personer kan delta på plats, vilket betyder högst fyra personer utöver lokalavdelningens ordförande och sekreterare.

Närmare information om mötet och anmälan finns i annons om respektive lokalavdelnings möte i föregående och veckans nummer av Landsbygdens Folk.

SLC Öst?

Pernå, Pyttis och Strömfors lokalavdelningar godkände förra året i första behandling förslaget att gå samman i en lokalavdelning med namnet SLC Öst. Nu kommer beslut om nedläggning av Pyttis och Strömfors lokalavdelningar samt den nya avdelningens stadgar till andra behandling för slutligt godkännande.

Pernå skall för sin del i andra behandling ta beslut om namnändring för lokalavdelningen till SLC Öst och godkännande av de nya stadgarna. Men efter de senaste skärpningarna av coronarestriktionerna, som gör att det nu inte alls går att samlas på den tilltänkta mötesplatsen, beslöt man att skjuta fram sitt årsmöte till en senare tidpunkt.

Även Helsinge lokalavdelning har på grund av det allvarliga coronaläget beslutet att hålla sitt möte först i ett senare skede.