Jutta Andreas
Jutta och Andreas tycker om den finländska hallen på Grüne Woche.
Landsbygdsnäringar Marknad

Berlinare positivt överraskade över Finland som matland

Berlinarna Jutta och Andreas njuter av att provsmaka Åby Foods produkter på Grüne Woche. Det är första gången de är i kontakt med Finland som matland.

– Vi såg att Finland är partnerland i år och det är därför vi nu besöker mässan, säger de. Vi ville se på den finländska hallen. Vi tycker det är en god idé att Finland satsar som partnerland på Grüne Woche.

Paret har inte tidigare tänkt på Finland som ett matland men mera på den vida naturen, ödemarken, vildmarken

– Vi har blivit positivt överraskade, vi har smakat på älgkött som är jättegott. Sedan har vi hittat marmelad av rosenblad, det är spännande.

De visar fram ett glas med Finnish plants sylt från gården Kotaja i Vittis. Sylten är gjord på kronbladen av vresrosblommor.

Paret har varit i Kanada och kan tänka sig att besöka Finland.

– Fastän vi nog tycker om värme, säger både Jutta och Andreas.

I vilket fall som helst skulle de gärna se fler produkter från Finland i sina livsmedelsaffärer.

– Det tycker vi vore bra, säger de.

Läs också:

Möjligheter i Tyskland men man måste stå på sig

Bra att Finland har satsat

Tim Blöcker efterlyser inflytande för jordbrukarna