Enligt en nyligen publicerad rapport finns det inget vetenskapligt samband mellan hälsorisker och ätandet av rött kött, så länge man äter under 100 gram kött per dag.
Arkiv
Vätgas och solenergi kan vara fossilfria energialternativ för framtidens tunga industri, skriver Staffan Pehrman i sin ledartext.
Efterfrågan på vegetariska och vegana matprodukter ökar snabbt på bekostnad av animalieprodukter i Tyskland.
Israeliska Future Meat Technologies startar en specialanläggning för framställning av konstgjort kött.

Flera uppstartföretag utvecklar metoder för produktion av mjölk och ost direkt ur celler.
Schweiziska och tyska fruktodlare oroar sig över en japanbagge, som har siktats i schweiziska Basel.
I Finland har påträffats en ny fjärilsart, Grapholita inopinata. Arten är en betydande skadegörare på äpple i de östra delarna av Ryssland och den hör enligt växtsundhetslagstiftningen till karantänskadegörarna, meddelar Livsmedelsverket.
Användningen och lagringen av Buctril upphör 14.9.2021.
Direktivet mot ojusta affärsmetoder mot små och medelstora aktörer godkändes av EU redan 2019. Men tolv medlemsländer sölar ännu med tillämpningen i sin lagstiftning.
Kustens riksdagsledamöter har förnyat kravet på att ersätta skarvskadorna som orsakats av skarven åt yrkesfiskare.
Projekt EkoNu 3.0 och projekt EkoMjölk-Luomumaito arrangerar en fältvandring i Vörå tisdagen 10.8.2021.

Trädgårdsmässan i Lepaa ordnas elektroniskt som e-Lepaa 12–13.8.2021.