Selfi1
Jordbrukaren Bjarne Mara till vänster har ordnat för en plats där allmänheten kan ta en selfie med blommande höstrybs i bakgrunden. Ett fenomen som blivit stort i Sverige – och till och med ett problem för vissa jordbrukare. Fredrik Grannas, ombudsman för ÖSP, tycker idén är god. FOTO: Christoffer Thomasfolk
Jordbruk SLC Livet på landet

Plats för blommig selfie
också i Korsholm

Även i Österbotten finns det sedan förra veckan åtminstone en plats där allmänheten kan ta en selfie på en åker med höstrybs.

– Förra året kom det en hel del människor och skulle ta en bild på sig med höstrybsen i bakgrunden. Och samtidigt blev det här fenomenet riktigt stort i Sverige där flera jordbrukare fick odlingarna nedtrampade. Därför beslöt jag mig för att ordna en så kallad selfie-plats här, säger den ekologiske mjölkproducenten Bjarne Mara i Vikby i Korsholm.

Fredrik Grannas, ombudsman för ÖSP fortsätter:

– Snart blir det här fältet ännu gulare och finare och det är bra att vi kan visa upp blomstrande åkrar för allmänheten. De vill se sånt här och vad är då bättre än att jordbrukaren ordnar en ruta där de kan ta ett foto så att de inte går över allt och trampar ner bondens levebröd, säger han.

Läs också: Inrutat för raps-selfies på blommande fält