Wmote
SLC Landsbygdsnäringar

ÖSP diskuterade djurskyddsgranskningar med myndigheter

I onsdags träffade ÖSP representanter för de myndigheter som handhar djurskyddsgranskningar.  Målet med mötet var att diskutera de problem som husdjursproducenter i Norra Österbotten har upplevt i samband med djurskyddsgranskningar. 

I flera år har det till ÖSP:s kännedom kommit rapporter om problem när husdjursproducenter råkat ut för djurskyddsgranskningar. Ett problem som förbundet i flera omgångar dryftat och försökt lösa genom dialog med berörda myndigheter. 

I onsdags var det dags igen när ÖSP:s ordförande Tomas Långgård, viceordförande Niclas Sjöskog, styrelsemedlem Pauliina Holmqvist, verksamhetsledare Susanne West och SLC:s jurist Michaela Strömberg-Schalin deltog i ett möte med Mellersta Österbottens miljöhälsovård i Karleby. 

Från miljöhälsovårdens sida deltog överdirektören för hälsovården Andreas Smeds och en tillsynsveterinär. Med på mötet var också NTM-centralens överdirektör Marja-Riitta Vest och en länsveterinär från Regionförvaltningsverket. 

Syftet med mötet var att diskutera hur samtliga parter kan verka för ett gott djurskydd. 

– Målet är att ha en fungerande dialog om hur vi alla kan underlätta övervakningarna för alla parter och samtidigt förbättra både producenternas rättsskydd och djurskyddet, säger ÖSP:s ordförande Tomas Långgård.

En rapport om hur mötet gick publiceras i nästa veckas LF.