Skogsmassa
ÖSP deltog i minimässan Välfärd från skogen som ordnades i Rewell Center i Vasa förra helgen. Ombudsman Fredrik Grannas delade ut LF medan Anders Lillandt (mitten) och Niclas Sjöskog svarade på besökarnas frågor om ÖSP:s verksamhet.

ÖSP deltog i minimässa i Vasa

Under helgen hölls skogsmässan Välfärd från skogen i köpcentret Rewell Center i Vasa. ÖSP var på plats och berättade om sin verksamhet samtidigt som Landsbygdens Folk delades ut till besökarna.

– Det är roligt att vara här och visa upp ÖSP:s verksamhet. Det är viktigt att vi visa att vi finns och att vi också har en aktiv intressebevakning av skogen, säger Niclas Sjöskog, viceordförande för ÖSP, som var en av flera förtroendevalda som hade ansvar för producentförbundets monter i Rewell Center.

På mässan delades också Landsbygdens Folk ut till besökarna.

– Det rör sig mycket folk i Rewell Center och alla kom inte för mässan. Men många kom fram och ville ha en LF-tidning och sa att de känner igen tidningen från förr eftersom de vuxit upp på jordbruk. Så LF diskuterades rätt mycket, säger Sjöskog och skrattar.

Enligt Sjöskog har ÖSP tillsammans med SLC en aktiv skogsbevakning.

– På i stort sett varje styrelsemöte tas frågor som berör skogen upp. ÖSP lägger ner mycket tid på skogsfrågor, säger han.