Banneri Tekstiton Swe 03
Jordbruk SLC

Öppna ekogårdar virtuellt
med videohälsningar
från producenter

Firandet av öppna ekogårdar i samband med Naturens dag under den sista lördagen i augusti flyttas i år framåt till augusti 2021 med anledning av coronapandemins situation.

Naturens dag, som firas den sista lördagen i augusti, är en officiell högtidsdag, och därför uppmuntras ekogårdar att sätta flaggan i topp och hänga upp Ekologiskt naturligtvis-banderoller även i år.

I år uppmärksammar huvudarrangörerna, däribland SLC, även dagen genom de videofilmer från ekogårdar som har lanserats inför Naturens dag. Genom videorna kan alla intresserade bekanta sig med ekologisk produktion och se varifrån ekoprodukter egentligen kommer. Se videon här:

 

Många gårdar har direktförsäljning till konsumenter även denna sommar. I samband med Naturens dag publiceras på luomu.fi-sidan en lista över de gårdar som tidigare har hållit öppen ekogård på Naturens dag och som även nu håller öppet för kunder.

Öppna ekogårdar på Naturens dag koordineras i samarbete mellan Pro Luomu ry, jord- och skogsbruksministeriet, Förbundet för Ekologisk Odling rf, MTK och SLC.