Vredestein 1 A Webben
Vredesteins tysta traktordäck Traxion 65 finns nu i storlekarna 16-42 tum. Traxion 65 har egenskaper som hög komfort, lågt buller, utmärkt grepp och mycket bra självrengöring. FOTO: Vredestein
Jordbruk Maskin & teknik Tema

Nya tysta traktordäck
från Vredestein

Vredesteins utbud av tysta Traxion 65-däck för traktorer utvidgas. Femton storlekar har lagts till Traxion 65 -serien, som lanserades 2019. Sammanlagt finns däcken att få i nitton olika storlekar från 16 till 42 tum.

Traxion 65-serien är Vredesteins uppföljning av den populära Traxion + och har omarbetats med hjälp av den senaste tekniken som utvecklats för Vredestein Traxion Optimall VF. Funktioner som är väl beprövade i praktiken har behållits, inklusive de böjda klackarna och det stora kontaktområdet i mitten av mönstret.

Den stora kontaktytan på Traxion 65 ger god förarkomfort och ser till att däcket är exceptionellt tyst. Betydelsen för komfortnivån för traktorförare som ofta tillbringar längre perioder bakom ratten är uppenbar, medan en reducering av ljudnivån vid förbipasseringar också är fördelaktigt för omgivningen.

Vredesteins böjda klack är nästan vinkelrät mot färdriktningen, vilket ger Traxion 65 en imponerande dragkraft. Eftersom avståndet från mitten till sidan mellan klackarna ökar i änden har däcket en mycket bra självrengörande förmåga, särskilt på tung jord. Detta säkerställer att dragkraften bibehålls och samtidigt minskar mängden lera som blir kvar på vägen. Kombinationen av den unika mönsterblandningen med den unika profilen säkerställer en lång livslängd.

Däcken finns tillgängliga för eftermontering och olika traktormärken erbjuder dem även fabriksmonterade.