Mftroska1
MF Ideal finns i tre olika modeller. MF Ideal 8 är mellanmodellen och den har en MAN-dieselmotor på 12,4 liter och 538 hästar. Spannmålstanken rymmer 17.100 liter. Det går undan när man här tröskar vårraps i Lappträsk. Tack vare larvbanden tar sig tröskan fram bra trots att åkern är väldigt mjuk i mitten av oktober när rapsen väl var skördemogen.
Jordbruk Maskin & teknik Tema

MF Ideal-tröskorna nu i Finland

Turun Konekeskus har börjat sälja MF Ideal-skördetröskor i Finland. Ideal-skördetröskorna är rejält tilltagna och säljs av AGCO-koncernen under flera olika märken, bland annat också Fendt.

MF-tröskorna finns i tre modeller, MF Ideal 7, MF Ideal 8 och MF Ideal 9. Den största modellen MF Ideal 9 har en MAN-dieselmotor på 15,2 liter och 647 hästar samt en spannmålstank på 17.100 liter.

Kim Tyskas är försäljare vid Turun Konekeskus och berättar att man siktar på att introducera de nya tröskorna på den finländska marknaden så fort som möjligt.

– Vi introducerar nu IDEAL-serien här i Finland. Det är fråga om AGCO-koncernens flaggskepp då det kommer till skördetröskor. De tillverkas i Italien.

Ideal-tröskorna är AGCO-koncernens största utvecklingsprojekt inom skördetröskor någonsin. En central komponent är Single Helix och Dual Helix-lågtryckströskcylindern som är 4,84 meter lång, vilket gör den till världens längsta tröskcylinder.

I Ideal 7 finns en rotor, medan det i Ideal 8 och Ideal 9 finns två rotorer.

– Det är ju fråga om väldigt stora skördetröskor, så det är klart att man måste vara realistisk med hur många som det egentligen finns utrymme för på den finländska marknaden, säger han.

Mftroska2
Kim Tyskas är försäljare vid Turun Konekeskus och berättar att man siktar på att introducera de nya tröskorna på den finländska marknaden så fort som möjligt.