Slcs Medaljregn Carita Marten Och Holger
Tre glada medaljörer: från vänster Carita Häger, Mårten Forss och Holger Falck, fick sina förtjänsttecken i måndags.
SLC

Medaljer och lyckönskningar
inför SLC:s fullmäktigemöte

Med anledning av Finlands senaste självständighetsdag i december har republikens president på ansökan av SLC förlänat SLC:s tidigare ordförande Holger Falck Riddartecknet av I klass av Finlands vita Ros’ orden. Likaledes på ansökan av SLC har tidigare ordföranden för SLC Åboland Mårten Forss förlänats Förtjänstkorset av Finlands Vita Ros’ orden och SLC:s fullmäktigemedlem Carita Häger medalj av I klass med guldkors av Finlands Vita Ros’ orden.

Senaste måndag, kvällen före SLC:s vårfullmäktigemöte i Helsingfors, kunde SLC:s ordförande Mats Nylund tillsammans med verksamhetsledare Jonas Laxåback och förbundsekonom Gunilla Johansson överräcka de fina medaljerna.

Läs också:

Regeringsprogrammet positivt men framtidens CAP är osäker

SLC godkände miljöprogram

SLC höll sig framme i förhandlingarna om regeringsprogrammet

Slcs Medaljregn Thomas
Thomas Blomqvist lyckönskades till sitt nya uppdrag som minister för nordiskt samarbete och jämställdhet.

På måndagskvällen blev också SLC:s fullmäktigeordförande Thomas Blomqvist lyckönskad till sin utnämning till minister för nordiskt samarbete och jämställdhet. Utnämningen innebär att Thomas Blomqvist inte kan åta sig att sköta ordförandeskapet för fullmäktige. Därför leds fullmäktige tillsvidare av första viceordförande Niclas Sjöskog, tills en ordinarie ordförande har utsetts i höst.