3 K0 A8759
60 småproducenter har anmält sig till marknaden. På matsidan finns allt från närproducerat till produkter från världen. FOTO: Bengt Jansén
Jordbruk Landsbygdsnäringar Livet på landet

Matmarknad i Ingå
med fin stämning

Matmarknaden på museiområdet Gammelgården i Ingå ordnas den 25-26 september.

Det är redan elfte gången föreningen Bo på Landet rf anordnar en matmarknad. Förra året bytte platsen och det var så lyckat att man beslöt att även i fortsättningen ordna Matmarknaden på Gammelgården, museiområdet i Ingå centrum.

Platsen är som museiområde mycket stämningsfull med sina rödmyllade hus, rior, smedjor etc. Det är lätt att komma till området, parkeringen ligger alldeles intill och området är plant så det passar väl åt även rörelsebegränsade. Marknaden anordnas lika tryggt som förra året och helt utomhus på grund av det gällande coronaläget.

60 småproducenter har anmält sig till marknaden. På matsidan finns allt från närproducerat till produkter från världen. Det finns också mycket nyheter som det lönar sig att bekanta sig med.

Man kan köpa produkter hem eller också avnjuta på plats: lamm-, nöt-, viltkött, färsk och rökt fisk, inhemska och utländska ostar, korvar, inlägg, matbröd, kakor, pajer, hembakade köttpiroger och laxpiroger, potatisgröt, smör och glass från småmejeri, grönsaker, potatis, äppel, vitlök, honung, handgjorda karameller och frukt- och bärkuber, övrig godis och till och med för familjens keldjur handgjorda hundkex.

På plats kan man avnjuta soppor, raclette, asiatisk mat, kalla delidogs samt kaffe och kaka med mera. Bland produktutbudet finns också en stor mängd hantverk av olika slag.

Det finns också program för familjens minsta. Mellan klockan 12-15 har barnen möjlighet att delta i en aktivitetsstig. Starten sker från danslaven bakom huvudbyggnaden. Alla får ett pris vid ankomst till mål.

En liten miniponny med kärra kör små turer med de allra minsta i familjen. Dessutom får man bekanta sig med alpackorna från Alpaca Fuente.

Arrangörerna påminner besökarna att vara noggranna med handhygienen och hålla tryggt avstånd. Eftersom alla försäljare inte har bankkortsapparat ombedes besökarna även ha kontanter. De närmaste bankautomaterna finns i Ingå kyrkby vid S-market och Sparbanken. De flesta försäljare kan även acceptera Mobile Pay.

Adressen till Gammelgården är Museivägen 6. Parkeringsanvisningar finns på plats. Fritt inträde.