Arets4Hmedlem2018
Jenny Kaanela har under flera år fungerat som hjälpledare på miniläger, matskolor och andra 4H-evenemang. Hon har via 4H-föreningens arbetspool jobbat med olika arbetsuppgifter i lokalsamhället.
Livet på landet

Jenny Kaanela från Pargas
är Årets 4H-medlem 2018

Jenny Kaanela har av Finlands svenska 4H:s styrelse utsetts till Årets medlem 2018. 19-åriga Jenny studerar till rättsnotarie vid Åbo Akademi och har varit medlem i 4H i 11 år.

I motiveringen konstaterar styrelsen att ”Jenny har under sina 11 år i 4H hunnit med det mesta, allt från egen Min häst-uppgift och säckinsamling till att jobba som dogsitter och deltagandet i Nordiskt 4H-läger. Jennys initiativrikedom kring bland annat aktiviteter för unga och fundraising tas aktivt tillvara inom föreningen genom att Jenny invalts i styrelsen”.

Jenny har under flera år fungerat som hjälpledare på miniläger, matskolor och andra 4H-evenemang. Hon har via 4H-föreningens arbetspool jobbat med olika arbetsuppgifter i lokalsamhället bland annat hjälpt äldre med städning och fönstertvätt. I dag är Jenny speciellt intresserad av 4H:s internationella evenemang och ungdomsutbyten.

– Jenny är en smart och trevlig tjej med en positiv livssyn, konstaterar Pargas 4H:s verksamhetsledare Susanne Nyman glatt.

– Hon är sekreterare för Pargas 4H-förening och har bidragit med många fina idéer till verksamheten. Hon är också en duktig hjälpledare och ser lätt vad som behöver göras. Också barnen gillar henne , berättar Susanne Nyman.

Utmärkelsen delas nu ut för 57:e gången. Årets medlem utsågs första gången år 1962.