Ida Maria Aalto
Ida-Maria Aalto är årets 4H-medlem.
Livet på landet

Ida-Maria Aalto är
årets 4H-medlem 2021

Styrelsen för Finlands svenska 4H har utsett årets 4H-medlemmar. Premieringarna offentliggjordes på Svenska Lantbrukssällskapens förbunds årsmöte torsdagkväll den 18.11. Därtill kommer pristagarna att uppmärksammas lokalt i Lovisa, på Åland och i Kronoby.

Finlands svenska 4H:s styrelse utsåg Östnylands 4H-medlemmen Ida-Maria Aalto till Årets medlem 2021. 24 åriga Ida-Maria har gått från klubbdeltagare till ledare i 4H- verksamheten. Ida-Maria har inom 4H-verksamheten vuxit upp till en aktiv och ansvarstagande individ.

Under sina 13 år som 4H:are har hon drivit egna projekt, jobbat som hjälpledare i tio år och deltagit på nordiska och europeiska ungdomsevenemang. I dag är Ida-Maria doktorand i biologi och fortsättningsvis en stor resurs inom 4H.

Utmärkelsen årets 4H-medlem delas nu ut för 60:de gången. Årets medlem utsågs första gången år 1962.

Finlands svenska 4H:s styrelse utsåg 17-åriga Fanny Boman från Jomala till Årets 4H-medlem i södra Finland 2021. Fanny har under en längre tid varit en aktiv 4H:are.

Hon har ett brinnande djurintresse och driver idag sitt eget 4H-företag fokuserande på dogsitter- och övriga djurskötseltjänster.

Finlands svenska 4H:s styrelse utsåg Adam Albäck från Kronoby till Årets medlem i Österbotten 2021. Under alla sina 11 år i 4H har Adam årligen drivit egna projekt och med åren har han vuxit till en duktig och pålitlig ledare.

Aktiva Adam är också engagerad i gymnasiets studerandekår samt är medlem i kommunens ungdomsfullmäktige.