Dsc00402
Ålands Hushållningssällskaps ordförande Carin Holmqvist med olika slags köttbitar som provsmakarna fick betygsätta både som råvara och i tillagad form.
Jordbruk

Exceptionellt bra med fett
på köttet men producenterna
får prisavdrag

Ett 40-tal åländska köttproducenter, restaurangkockar och blivande kockar från Ålands hotell- och restaurangskola samlades förra veckan på Ålands Landsbygdscentrum för att utveckla och förfina sin smak för köttkvalitet. – Efter en...
Hjälp för bedömning På träffen testades åländskt nöt- och fårkött under ledning av stjärnkocken Stefan Eriksson, som bland att varit Årets Kock i Sverige och är provningsledare inom projektet Exceptionell Råvara. På...
Texelkött från Åland kontra irländskt lamm Bedömningen gjordes både på basen av visningsbitar och en tillagad bit av samma kött. Bland annat fick deltagarna provsmaka åländskt lammkött från ålandsfår, korsningar mellan...
Enbart toppkvalitet för stjärnkrogarna Kött som vid bedömningen får mellan 35 och 50 poäng klassas som Exceptionell råvara, 30-34 poäng ger betyget Utmärkt råvara och även 25-29 poäng räcker för klassificeringen...

Välkommen att logga in dig som medlem eller prenumerant för att läsa denna artikel.

Du kan besöka nedanstående länkar för att bli medlem eller för att prenumerera

Bli medlem Prenumerera