Arkiv

SLC - Veteran 1
149 gamla traktorer till beskådande i Malax

Den tolfte veterantraktorutställningen i Malax bjöd på mångsidigt program i tryckande högsommarväder. En encylindrad tysktillverkad Lanz av årsmodell 1953 hörde till dragplåstren.

Metoder för att förebygga svansbitningar intresserar andra EU-länder

Sedan 2003 efterlever Finland EU:s förbud mot svanskupering. Metoderna som vi tillämpar för att förebygga svansbitningar väcker intresse i andra EU-länder.

SLC - Svamp 1
Svampodling i stor skala är en utmaning

Den unga familjen Michelle Ferm och Robin Libäck har hittat en nisch för verksamhet på landsbygden: svampodling.

SLC - Tomatkarneval 1
Bra åtgång på grönsaker vid välbesökt Tomatkarneval

Publiktillströmningen var stor och ruljangsen god vid Världens längsta tomatbord när den traditionsenliga Tomatkarnevalen arrangerades för 36:e gången i Närpes under det första veckoslutet i juli.

Världens bästa biff kommer från Atria

Atrias finländska biff av yttre filé från nöt uppfött på vall har valts till världens bästa biff i tävlingen World Steak Challenge i London nyligen.

Atrias omsättning stabil, resultatet aningen svagare

Atrias publicerade förra veckan siffrorna för andra kvartalet och första halvåret av 2018. Koncernens omsättning är stabil, men rörelseresultatet – i synnerhet för just det andra kvartalet – nådde inte upp till förväntningarna.

HKScans resultat en besvikelse

HKScans resultat för andra kvartalet och första halvåret av 2018 är en besvikelse.

Skärgårdens skördefest utvidgas med Restaurangdagar

Skärgårdens skördefest ordnas traditionsenligt det tredje veckoslutet i september, i år alltså den 14-16 september. Skördefestens huvudevenemang äger rum på Nagu torg lördagen den 15 september, men runt om i den väståboländska skärgården finns ett stort antal andra evenemang utspridda.

Slow Food gav ut närmatsguide

SLC - Kaninlager
Motion och omsorg viktigt för kaninens välmående

Ett av 4H-underklubben Österbottens kaninhoppares huvudmål är att höja kaninens status genom olika aktiviteter, klubbverksamhet och information. Ellinor och Jessica Slotte trivdes på kaninlägret tillsammans med Zagah Wiik.

Hård Brexit äventyrar handeln med livsmedel

Samtalen om Brexit mellan EU och Storbritannien har igen en gång kört fast.

SLC - Mia Wikstrom
SLC håller förbundskongress i höst i Esbo

Den 26-27 november är det dags för SLC:s förbundskongress. Den här gången arrangeras kongressen på hotell Korpilampi i Esbo i Nyland.