Matportion Mw
Jordbruk SLC

Webbinarium om matens
klimatpåverkan i förhållande
till näringsinnehåll

Matproduktion påverkar alltid klimatet, men hur ser matens klimatpåverkan ut när man beaktar råvarornas näringsinnehåll? Den frågan diskuteras under ett webbinarium tisdagen den 17 november kl.9-11.30.

Kom med och ta del av diskussionen samt hör mer av resultaten från Envitecpolis Oy:s utredning om matens klimatpåverkan i relation till näringsinnehåll. Utredningen har beställts av MTK i samarbete med SLC.

Under webbinariet presenteras utredningens resultat av Senja Arffman, ledande expert på kolberäkning vid Envitecpolis. Piia Jallinoja, professor i hälsosociologi vid Tammerfors universitet, håller kommentarstaltur om kostens kulturella betydelse medan Suvi Luoma, forskningsledare vid Foodwest Oy ger kommentarstaltur om mattrender och finländarnas konsumtionsvanor just nu.

Under rubriken ”Förstör vårt ätande miljön? – fotspår till den finländska matsektorn” hålls avslutningsvis en paneldiskussion med MTK:s lantbruksdirektör Johan Åberg, Sitras direktör Mari Pantsar, nötköttsproducent Susanna Valtonen och Palmias Business Director Pia Julin. Som webbinariets konferencier fungerar Jouni Kemppainen, chefredaktör för Maaseudun Tulevaisuus. Webbinariet genomförs i huvudsak på finska.

Tillfället är öppet för alla intresserade och kan ses här.

Mera information finns här.