Tema

Webbinarier om
nya PEFC-kriterierna

PEFC Finland – Finlands Skogscertifiering och Föreningen för hållbart skogsbruk ordnar under april webbinarier om innehållet i de nya PEFC FI-kriteriestandarderna och gruppcertifieringsstandarden.

Webbinarierna ordnas på finska och svenska. Arrangörerna uppmanar dem som är intresserade att anmäla sig i tid, eftersom deltagarantalet är begränsat.

Sista anmälningsdag är vardagen före webbinariet. Arrangörerna påminner också om att man bör annullera sin anmälan om man fått förhinder.

Webbinarierna spelas i alla fall in och är senare tillgängliga på PEFC Finlands nätsidor www.pefc.fi. Om man bara vill ha tillgång till inspelningen kan man meddela om det vid anmälningen.

Dagen före kursen skickar arrangörerna länken till de anmälda, som man öppnar för att delta.

Webbinarierna är främst avsedda för skogsfackmän, men bland andra skogsvårdsföreningarnas förtroendevalda kan också delta. Kännedom om de nuvarande kriterierna är i alla fall att föredra för att man ska få utbyte av utbildningen.

Fler utbildningstillfällen kommer att ordnas i framtiden.

Det första webbinariet på svenska hålls nu på tisdag (5 april) klockan 8.00-9.30 och handlar om de centrala ändringarna i skogs- och naturvård enligt de förnyade PEFC-kraven.

Följande webbinarium går av stapeln redan två dagar senare, torsdag 7, april klockan 8.00-9.30 och gäller de centrala förändringarna i arbetsgivarens skyldigheter och anskaffning av skogstjänster, säkerställande av arbetstagarnas kunnande, skogens mångbruk, ursprungsbefolkning och värnande om traditionell näringsverksamhet i de justerade PEFC-kraven.

Under det tredje webbinariet 12.4 kl.8.00-9.30 behandlas de centrala förändringarna i den områdesvisa PEFC-gruppcertifieringen. Utbildningen behandlar omställningen till de justerade standarderna och deras inverkan för organisationer som har förbundit sig att följa dem.

Man kan anmäla sig till webbinarierna via den här sidan på internet: https://pefc.fi/pefc-utbildningen-borjar/.

Under hösten 2022 ordnas också fältutbildningar gällande nya standarden på svenska. Svenskspråkig fältutbildning ordnas i Österbotten, Nyland och Åland. Fältutbildningarna är också öppna för alla, men riktade till fackmän som känner till innehållet av nuvarande PEFC-standarder.