SLC Livet på landet

Varginitiativet är öppet
till 21 september

Medborgarinitiativet om att inleda stamvårdande jakt på varg och att förhindra vargskador samlade 50.000 underskrifter på mindre än en vecka. Initiativet kommer att vara öppet till den 21 september, och kan undertecknas fram till dess.

Organisationerna bakom initiativet har beslutat fortsätta insamlingen av understöd för medborgarinitiativet fram till den 21 september. De som vill påverka i frågan kan underteckna initiativet fram till dess.

Efter att namninsamlingen har upphört och Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata har granskat stödförklaringarna överlämnas medborgarinitiativet till riksdagen. Organisationerna hoppas att riksdagen tar sig an frågan i rask takt.

Medborgarinitiativets breda understöd ger en stark grund för att driva frågan vidare. Organisationernas representanter önskar även diskussionsmöjligheter med såväl riksdagsgrupperna som jord- och skogsbruksministeriet och Naturresursinstitutet Luke.

Avsikten med medborgarinitiativet är att trygga vardagen och näringarna för dem som bor både i tätorter och utanför tätorter. Även säkerheten för husdjur, produktionsdjur och jakthundar måste garanteras.

Bakom initiativet står Finlands Jägarförbund, lantbruksorganisationerna MTK och SLC, samt många jakthundsföreningar.

Medborgarinitiativet kan ännu understödas här. Skriftliga understödsblanketter ska postas till Finlands Jägarförbund senast den 21 september på adressen: Finlands Jägarförbund, PB 91, 11101 Riihimäki.