Siuntio A Series 2517 253 131489 1
För 2019 uppdaterar Valtra den klassiska A-serien i storleksklassen 70-130 hästkrafter. Powershift-växellådan och pekterminalen SmartTouch är de största nyheterna.
Jordbruk Maskin & teknik

Valtra uppdaterar A-serien

För 2019 uppdaterar Valtra den klassiska A-serien i storleksklassen 70-130 hästkrafter. A-serien tillverkas nu på tre olika slags chassi och med två växellådsalternativ, HiTech4 eller powershift. Powershift-växellådan och pekterminalen SmartTouch är båda nyheter för A-seriens del.

- Smart Touch-terminalen är en innovation som visat sig fungera bra och varit väldigt omtyckt hos N-, T-, och S-serien, därför lanserar vi den nu också för A-serien, säger VD Jari Rautjärvi vid Valtra.

Ville Mansikkamäki är försäljningsdirektör vid Valtra EME.

- Digitaliseringen medför utmaningar men också stora fördelar. Det handlar framför allt om att göra kundens liv lättare.

“Connect, care and go” är Valtras kundlöfte för 2019. Inom ramen för det erbjuder man digital uppföljning av bränslenivå, serviceintervall och arbetsflöde. Dessutom erbjuder man olika paketlösningar för underhåll och optimering.

- De totala kostnaderna för traktorägandet blir betydligt lättare att förutse, säger Mansikkamäki.

Powershift största nyheten

Brandon Montgomery är plattformsdirektör för den internationella marknaden vid Valtra.

- Powershift-växellådan är sannolikt den största nyheten för A-serien just nu. Därtill erbjuder vi också frontkraftuttag och frontlink till A-serien. Pekterminalen SmartTouch kombinerat med den elektroniska joysticken kommer också att ge smidighet och flexibilitet för de flesta arbeten, säger han.

Därmed blir växellådsalternativen för Valtras A-serie 16+16 eller 32+32.

- Mångsidighet, komfort och kraft, är det som traktorägaren får tack vare den här uppdateringen, säger Montgomery.

På måndagen lanserades den uppdaterade A-serien för den europeiska marknaden och marknaden i Mellanöstern. Lanseringen i övriga länder kommer senare.