Jordbruk

Trädgårdsförbundet och SLF
ordnar fortbildningsdagar
för frilandsodlare

Trädgårdsodling är en inriktning med goda framtidsutsikter. Svenska Trädgårdsförbundet och Svenska lantbrukssällskapens förbund jobbar tillsammans för att befrämja trädgårdsodlingen i Nyland.

Målgruppen för serien av fortbildningsdagar är främst aktiva odlare, som funderar på att inleda trädgårdsodling, men även andra intresserade är välkomna.

Fortbildningsdagarna är fristående, det vill säga varje tillfälle har ett eget tema. Så det går bra att hänga med på utbildningsdagarna även om man inte deltagit tidigare. Målet med fortbildningsdagarna är också att ge deltagarna möjlighet att träffa andra odlare och sakkunniga för att utbyta tankar och idéer.

Under våren 2020 finns ännu två dagar inbokade. Den 11 mars är temat växtskydd. Matias Rönnqvist från Berner kommer att berätta om det kemiska växtskyddet och Annika Wickström presenterar alternativa växtskyddsmetoder.

I början av sommaren, den 3 juni ordas ännu en kort kurs i bedömning av markens växtskick. Mer information om detta kommer senare.

Anmälningar till växtskyddskursen tas emot senast 4.3 av annika.wickstrom@slf.fi (tel. 043 824 8705) eller heidi.wirtanen@tradgard.fi (tel. 045 665 4956). Pris: 50 euro + moms. I priset ingår kaffe och en bit mat.

Mer information finns här.