Skogsdag1
Närmare 400 medlemmar deltog i Skogsvårdsföreningen Österbottens skogsdag i lördags på Fagerbacka fäbodställe i Purmo i Pedersöre. Där fick de bekanta sig med skogsvårdsföreningens anställda och den högklassiga verksamhet som bedrivs.
Skogsbruk SLC

SVF Österbottens skogsdag
lockade närmare 400

Efter en paus på två år kunde Skogsvårdsföreningen Österbotten ordna en skogsdag för medlemmar. Närmare 400 kom för att ta del av utbudet på Fagerbacka fäbodställe i Pedersöre.

– Vi är riktigt nöjda med uppslutningen och antalet besökare har vi uppskattat till mellan 350 och 400, säger Jan Slotte, verksamhetsledare för Skogsvårdsföreningen Österbotten.

Förra lördagen ordnade föreningen en skogsdag för medlemmar på Fagerbacka fäbodställe i Purmo.  Det var den första skogsdagen som ordnades på två år på grund av pandemin. 

– Skogsdagen är en tradition som startades några år före pandemin och vi kom igång bra, men blev då tvungen att ta en paus på två år. Nu ville vi försöka starta upp traditionen på nytt och målet är att årligen ordna en medlemsdag på olika ställen i Österbotten, berättar Slotte.

Skogsdag2
Under skogsdagen bjöds det också på köttsoppa, kaffe och tilltugg.

År 2019 ordnades en skogsdag i Maxmo, nu var det dags i Pedersöre och nästa år är tanken att ordna ett tillfälle i Sydösterbotten.

– Syftet med skogsdagen är att nå ut till medlemmarna och träffa dem och diskutera aktuella saker och föra fram vårt budskap. Det är också en chans för oss att visa vem vi är och berätta om vad föreningens huvuduppgifter är, säger Slotte.

Skogsdagen ordnades mellan klockan 14 och 19 och bjöd på information om virkeshandel, gödsling och generationsväxling och fastighetshandel. Utöver det kunde medlemmarna ta del av pärthyvling och lära sig mera om väg- och dikesprojekt. Det bjöds också på musik av Philip Järvenpää och så utdelades priser för skogsfärdighetstävlingen.

På plats vid Fagerbacka fäbodställe var också Mellanå Plant, Erikssons/Husqvarna, LokalTapiola, Hopsis, Martin Häggman med vedkapningsmaskin och Miller gård med skogsutrustad lantbrukstraktor. Under dagen serverades köttsoppa samt kaffe med tilltugg.