3 K0 A8759
Nu på lördag den 17 september är det Skördemarknad på Lill-Breds Bärgård invid stamväg 51. Följande helg, den 24-25 september, ordnas traditionell matmarknad på museiområdet Gammelgården i Ingå. FOTO: Bengt Jansén
Landsbygdsnäringar Livet på landet

Stora och små matmarknader
med fin stämning i Ingå

De kommande helgerna ordnas matmarknader i Ingå.

Nu på lördag den 17 september är det Skördemarknad på Lill-Breds Bärgård invid stamväg 51. Utöver gårdens egna produkter finns också andra lokala producenters produkter till försäljning.

I gårdscaféet säljs förutom caféprodukter också grillkorv med potatissallad och våfflor. Det kommer även att finnas program både för barn och vuxna. Djur och traktorer utlovas. Skördemarknaden ordnas 17 september klockan 10-15.

Följande helg, den 24-25 september, ordnas traditionell matmarknad på museiområdet Gammelgården i Ingå. Arrangör är Föreningen Bo på Landet rf. Bland de rödmyllade husen, riorna och smedjorna finns en stor mängd försäljare med produkter från både när och fjärran.

Cirka 60 småproducenter har anmält sig till marknaden. Bland produkterna finns bland annat kött, fisk, grönsaker och frukt, ost, bröd, potatisgröt, smör och glass. Man kan köpa produkter hem eller också avnjuta på plats. 

På plats kan man avnjuta soppor, raclette, asiatisk mat, kalla delidogs samt kaffe och kaka. Även äkta hantverk är till salu. Besökarna kan också bekanta sig med alpackor och en liten miniponny med kärra kör små turer med de allra minsta i familjen.

Det är lätt att komma till området, parkeringen ligger alldeles intill och området är plant så det passar väl åt även rörelsebegränsade. Arrangörerna påminner besökarna att hålla koll med handhygienen och ännu hålla tryggt avstånd.

Eftersom alla försäljare inte har bankkortapparat ombedes besökarna även ha kontanter. De närmaste bankautomaterna finns i centrum på framsidan av S-market och Sparbanken. De flesta försäljare accepterar även Mobile Pay.