Skogsbruk SLC

Södra skogsreviret
tar över på Kimitoön

Södra skogsrevirets fullmäktige beslöt för sin del enhälligt i tisdags godkänna intentionsavtalet med Kimitonejdens skogsvårdsförening. Lika enhälligt beslöt Kimitoföreningens fullmäktige godkänna avtalet följande dag.

Det var andra gången Kimitoföreningen behandlade avtalet vilket betyder att det nu kan verkställas. I praktiken betyder det att reviret inleder verksamhet på Kimitoön och att Kimitonejdens skogsvårdsförening upplöses.

– Vårt kontor i Villa Lande stänger, uppger Kimitoföreningens ordförande Harri Kaitala. Vi har också meddelat medlemmarna att vi inte gör upp nya ansökningar om skogsförbättringsmedel, men vi sköter de projekt som är på gång. Vårt fullmäktige beslöt också att utse den sittande styrelsen till likvidatorer och sköta exempelvis betalningsrörelsen.

Södra skogsreviret inleder verksamheten på Kimitoön till årsskiftet, uppger revirets styrelseordförande Otto von Frenckell.

– Vi för förhandlingar med Brusaby om att öppna ett kontor där. Skogsvårdsinstruktör Johanna Sjölander anställs för att sköta verksamheten.

Otto von Frenckell är nöjd med beslutet.

– Det gäller för revirets del och för Kimitoöns del och för hela skogsägarfamiljen. Nu är det upp till skogsägarna på Kimitoön hur de vill utnyttja våra tjänster.

Harri Kaitala hoppas att skogsägarna på Kimitoön backar upp lösningen.

– Vi är nu säkrade ett brett utbud av tjänster och sakkunskap. Det är viktigt att skogsägarna nu slutar upp kring reviret och betalar medlemsavgiften nästa år.

SLC och MTK har bidragit med medel för att betala Kimitoföreningens skulder vilket var en förutsättning för att intentionsavtalet kunde verkställas.