Skogskampanj

SLC:s skogsvalskampanj är i gång
– valdebatter 25.3, 4.4 och 8.4

Inför riksdagsvalet och EU-parlamentsvalet lyfter SLC fram skogen som ett särskilt valtema genom skogsvalkampanjen ”6 orsaker att satsa på finländskt skogsbruk”.

Genom kampanjen vill SLC uppmärksamma både kandidater och väljare på skogens och skogsbrukets möjligheter att bidra till Finlands klimatarbete, välfärd genom arbetsplatser och ekonomi tillsammans med det gemensamma goda skogen bjuder på i form av rekreation. Skogsfrågor ingår även synligt i SLC:s valsprogram inför valet.

Kampanjen och dess innehåll kan man bekanta sig med på kampanjsidan slc.fi/skogsvalet19 samt på SLC:s sociala medier, bland annat på Facebook där kampanjen redan är aktivt igång.

Genom att svarar på några frågor om skogen kan kandidater även certifiera sig som skogskandidat. Kandidater med skogscertifikat kommer även att presenteras på kampanjsidan.

Valdebatter 25.3, 4.4 och 8.4

Inför valet ordnar SLC-organisationen även flera skogsrelaterade valdebatter. Först i tur är SLC Åbolands valdebatt och föreläsning om lantbruk och landsbygd måndagen den 25 mars klockan 13.00-15.30 på Hotel Stallbacken i Nagu. I debatten deltar kandidater från flera partier.

I Nyland ordnar SLC i samarbete med SLC Nyland och Skogsvårdsföreningen Skogsreviret valdebatt torsdagen den 4 april klockan 13.30-15 på Söderkulla gård i Sibbo.

Den tredje valdebatten ordnar SLC i samarbete med Skogsvårdsföreningen Österbotten och ÖSP måndagen den 8 april klockan 15-17 på Yrkesakademin i Vasa. Till båda dessa debatter, som leds av SLC:s nya skogsombudsman Anders Portin, inbjuds kandidater från olika partier.

Till valdebatten i Sibbo och Vasa önskar SLC att de som vill komma och lyssna på debatten förhandsanmäler sig med tanke på kaffeserveringen. Anmäl dig på slc.fi/valdebatt eller per telefon till SLC Nyland, telefon: 09-601588 eller till ÖSP, telefon: 06-318 9200.