Tommy Ehrs 2
Förhöjd rabatt på OFLA-försäkringspremien är vad SLC:s socialpolitiska utskott nu efterlyser. Enligt ordföranden Tommy Ehrs skulle det hjälpa till att höja anslutningsgraden. FOTO: Micke Godtfredsen
Jordbruk Skogsbruk

SLC-utskott föreslår höjd
premierabatt för anslutna
till företagshälsovården

De jordbrukare som är anslutna till företagshälsovården borde få större rabatt på OFLA-försäkringspremien. SLC:s socialpolitiska utskott besökte Lantbruksföretagarnas pensionsanstalt för att hålla möte i måndags och för att framföra det budskapet.

– Det skulle helt säkert vara välkommet om LPA på något sätt kan komma oss till mötes i den här frågan, säger utskottets ordförande Tommy Ehrs. Med tanke på det rådande ekonomiska läget på många gårdar skulle en morot i form av lägre kostnader vara till stor hjälp.

Tommy Ehrs hänvisar vidare till att anslutningsgraden till företagshälsovården är väldigt låg i många kommuner.

– Alla skulle ha nytta av en högre anslutningsgrad. Vi resonerar så att LPA skulle vinna på att fler jordbrukare är anslutna, närmast med tanke på förebyggande av arbetsolyckor och sjukskrivningar.

Det var också meningen att utskottet skulle ha tagit del av information om nuläget kring ändringar av avbytarsystemet. Beredningen var emellertid kopplad till landskapsreformen, så nu händer ingenting förrän en ny regering utsetts. – MG