Jordbruk EU SLC

SLC söker Finlands
unga jordbruksmästare 2020

Är du en ung producent som satsar på hållbara metoder och ny teknik i ditt arbete? Delta då i SLC:s och MTK:s tävling för unga jordbrukare, där vinnaren går vidare till Europeiska nivån av tävlingen och får en resa för två till de unga jordbrukarnas kongress i Bryssel 26.3 2020.

– Vi letar efter en ung producent med ett innovativt tag i lantbruket, säger SLC:s ombudsman Annika Öhberg.

Juryn väljer en vinnare från Finland, som sedan har möjlighet att delta i tre tävlingskategorier under kongressen i Bryssel. Tävlingen ska lyfta fram bästa praxis inom innovativ, hållbar och marknadsorienterad lantbruksproduktion. Samtidigt är det en möjlighet att ytterligare förstärka de unga jordbrukarnas positiva image.

För att delta i tävlingen ska du beskriva din verksamhet samt på vilket sätt du arbetar med ny teknik, lönsamhet och klimatfrågor. Mera information på webbplatsen slc.fi/ungamasterskap2020 eller Annika Öhberg, annika.ohberg@slc.fi.

Tävlingen ordnas av MTK maaseutunuoret, SLC unga och European People’s Party EPP. Europaparlametariker Petri Sarvamaa ansvarar för tävlingsarrangemangen för Finlands del, och sitter i juryn tillsammans med representanter från SLC och MTK.

Sista anmälningsdagen är 31.1, och anmälningen sker här.