Aretslokalavdelning27112018
Jonas Löv, Hanna Löv (Purmo lokalavdelning) samt Sune Baarman och Johanna Wasström (Raseborgs lokalavdelning).
Jordbruk Skogsbruk SLC

SLC Purmo och Raseborg valdes till årets lokalavdelningar

SLC vill uppmärksamma aktiv lokal verksamhet och har nu för första gången utsett Årets lokalavdelning. Vinnarna utsågs på SLC:s kongress i Esbo. Det blev denna gång två utmärkelser, nämligen lokalavdelningarna i Purmo och i Raseborg. De båda lokalavdelningarna premierades med diplom och ett verksamhetsbidrag på 1.000 euro.

Avsikten med utmärkelsen är från SLC:s sida att uppmärksamma lyckad verksamhet och goda verksamhetsmodeller lokalt, för att inspirera andra inom organisationen. Tanken är att belöningen ska sporra till fortsatt gemensam aktivitet som kommer medlemmarna till nytta.

Kriterierna för utmärkelsen är att lokalavdelningen antingen har gjort satsningar på medlemsvård- eller värvning, lyft fram jord- och skogsbruket på ett positivt sätt, stärkt sammanhållningen inom jordbrukarkåren eller främjat hela organisationens syfte eller strategi på lokal nivå.

Purmo lokalavdelning premierades bland annat för medlemsvård och för att ha lyft fram jordbruket på ett positivt sätt under året.

Raseborgs lokalavdelning premierades bland annat för att under sitt första verksamhetsår ha ordnat mångsidig verksamhet som uppfyller alla fyra kriterier för utmärkelsen.