Jordbruk SLC Landsbygdsnäringar Marknad

SLC Nyland ordnar medlemsresa till Grüne Woche

Världens största matmässa Grüne Woche (Gröna veckan) ordnas i Berlin i januari för 84:e gången.

Grüne Woche är ett internationellt evenemang som samlar ihop aktörer från jord-, skogsbruks- och livsmedelsbranschen världen över. Mässan pågår 18-27.1.2019 och är populär både bland konsumenter och professionella aktörer inom livsmedels- och naturresurssektorn.

Mässarrangörerna undertecknar årligen ett samarbetsavtal med något land. År 2019 är Finland huvudsamarbetspartner under Grüne Woche-mässan, vilket innebär stor synlighet för finländska produkter. Genom samarbetet kommer den finländska maten, det hållbara skogsbruket och träprodukter, naturen och Finland som ett turistmål att framhävas starkt.

Mässan besöks av ett stort antal journalister, vilket kommer att ge själva mässan och partnerlandet Finland stor synlighet i olika medier både i Tyskland och runt om i världen. Huvudansvaret för partnerskapet ligger hos MTK, men även SLC medverkar i projektet.

SLC Nyland vill erbjuda sina medlemmar möjligheten att ta del av världens största matevenemang genom att ordna medlemsresa till Grüne Woche i Berlin 17-20.1.2019. Den internationella mat- och naturresursmässan ger möjlighet att få överblick över matproduktionen och skogsbruket på ett globalt plan.

På Grüne Woche mässan deltar över 1.700 utställare med över 100.000 produkter från olika länder. Under mässan har man möjlighet att träffa internationella specialister från alla områden inom jord- och skogsbruk, trädgårdsodling och fiske. På mässan deltar även mycket olika beslutsfattare och sakkunniga.

Finländska produktionen och den arktiska maten står i fokus under mässan och Finlands avdelning kommer att vara större och mångsidigare än tidigare år.

Medlemsresan kombinerar nytta och nöje. Under fyra dagar kommer vi att besöka förutom Grüne Woche även olika sevärdheter och turistattraktioner i Berlin samt bekanta oss med tyska landsbygden. Vi strävar även efter att ordna träff med representanter från den tyska producentförbundet.

Med oss har vi en tysk svenskspråkig guide, som guidar oss på rundturer och under olika besök. Även fritid i Berlin har reserverats för att drivas enligt var och ens eget intresse.

Priset för resan är 680 euro/person. Bindande anmälan senast 31.10 till nsp@slc.fi, tel. 09-601588. Antalet platser är begränsat och fylls i anmälningsordning. Mera information om resan och preliminärt reseprogram finns på SLC Nylands webbplats slc.fi under Aktuellt i Nyland. Ni kan även kontakta kansliet i frågor gällande resan.