SLC

SLC följer noggrant med
coronavirusets utveckling

På grund av coronavirusets snabba spridning vidtar också SLC åtgärder. I nuläget räknar SLC med att lokalavdelningsmöten kan hållas som planerat. Huruvida till exempel förbundens vårmöten och andra evenemang kan hållas måste bedömas skilt för sig.

– När vi nu ser hur snabbt spridningen av coronaviruset sker, också relativt nära oss här i Europa, och när vi ser hur det påverkar framför allt riskgrupper, så vill vi från SLC:s sida vidta åtgärder. Kommer myndigheterna med ytterligare direktiv följer vi givetvis dem, säger SLC:s styrelseordförande Mats Nylund.

Världshälsoorganisationen WHO klassade coronavirusepidemin som en pandemi den 11 mars. Enligt regeringen rekommendation torsdagen den 12 mars avbokas alla publikevenemang med över 500 deltagare fram till slutet av maj. Mindre publikevenemang rekommenderar regeringen också att ställs in. 

Lokalavdelningsmöten hålls som planerat

I nuläget räknar SLC dock med att lokalavdelningsmöten kan hållas som planerat. Huruvida till exempel regionförbundens vårmöten och andra evenemang kan hållas måste bedömas skilt för sig.

SLC ger följande instruktioner för att minimera risken att coronaviruset sprids samt att äldre medlemmar och andra riskgrupper drabbas:

– Vi tillhandahåller handdesinfektion på mötena och uppmanar alla mötesdeltagare att desinficera händerna när de kommer och innan de äter. Finns det tillgång till rinnande, gärna varmt vatten och tvål är det också ett gott alternativ för att sköta handhygien.

– Vi har engångsnäsdukar till hands om man behöver nysa eller snyta sig.

– Vi hälsar inte med handskakning på mötena.

– För att minimera smittspridning ber vi också att de som har någon känning av förkylning eller influensa inte deltar i mötena.

Senaste infon på slc.fi/corona

SLC fortsätter att följa med hur situationen utvecklas och publicerar under måndagen mera information för medlemmar och lokalavdelningar på slc.fi/corona.

Den allra senaste informationen om coronaviruset finns på Institutet för hälsa och välfärd THL:s webbplats: thl.fi.