Smykevatkokous2024 Kirsi Joensuu Jonas Laxaback Anne Christine Ritschkoff
Kirsi Joensuu (fr. v.), verksamhetsledare, Finska Forstföreningen, Jonas Laxåback, verksamhetsledare, SLC och Anne-Christine Ritschkoff, styrelseordförande för Finska Forstföreningen och programdirektör vid VTT. FOTO: Tero Karjalainen
Skogsbruk SLC

SLC blir ny medlem i
Finska Forstföreningen rf

Finska Forstföreningen godkände under sitt vårmöte Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC som en ny medlem. Mötet ägde rum i Natur-, miljö- och skogsvetareförbundet Loimus lokaler i Helsingfors den 14 maj.

– Vi hälsar en stor, anrik, betydelsefull och viktig ny medlem varmt välkommen till Finska Forstföreningen. Medlemskapet ger en betydande utsiktspost till Finlands viktiga skogssektor, säger Kirsi Joensuu, verksamhetsledare för Finska Forstföreningen, i ett pressutskick.

– Vi värdesätter Finska Forstföreningens verksamhet som samarbetsorganisation för mångsidig användning av skogarna. Det gläder mig att SLC nu äntligen ansluter sig till Forstföreningen, säger Jonas Laxåback, verksamhetsledare för SLC.

Enligt Laxåback har SLC och Finska Forstföreningen gemensamma kontaktytor i samhället och liknande målsättningar.

– Till exempel inom ungdoms- och skolsamarbete och samarbetet med beslutsfattarna kan vi tillsammans fortsätta att stöda varandra, säger Laxåback.

Finska Forstföreningen är en samarbets- och kommunikationsorganisation för skogsbranschen och skogsintresserade. Föreningen har 51 medlemmar som representerar ett brett spektrum av skogssektorns aktörer. Bland medlemmarna finns också många yrkes-, hobby- och fritidsorganisationer.

Ordförande för styrelsen är Anne-Christine Ritschkoff, programdirektör, VTT.

Vårmötet godkände årsredovisningen och bokslutet för 2023 och beviljade ansvarsfrihet för styrelsen och andra ansvariga personer.