Skogspris Staende
Skogsvårdsföreninge Österbotten har valts till Årets Tia. Priset togs emot av föreningens ordförande Kenneth Påhls och viceordförande Harald Finne.
Skogsbruk

Skogsvårdsföreningen Österbotten fick erkännande av MTK

Skogsvårdsföreningen Österbotten har valts till Årets Tia av MTK:s skogsdelegation. Erkännandet ges åt en skogsvårdsförening som gjort ett exemplariskt arbete inom skogsägarnas intressebevakning.

Priset Årets Tia beviljas vartannat år till en skogsvårdsförening och vartannat år till en enskild aktör. Valet offentliggjordes och priset överräcktes i samband med MTK:s skogsdelegations möte i Helsingfors 31.10. Priset emottogs av föreningens ordförande Kenneth Påhls och viceordförande Harald Finne.
Vid valet av Årets Tia poängteras speciellt meriter i att föra skogsägarnas intressen samt producera tjänster för skogsägarorganisationernas medlemmar och andra skogsägare.
MTK:s skogsdelegation påpekade att exporten till Sverige som Skogsvårdsföreningen Österbotten startat upp genom sitt bolag Österbottens trä Ab varit till fördel för intressebevakningen. Också tvåspråkigheten lyftes fram som en merit.
– Det innevarande året är det tionde verksamhetsåret för Skogsvårdsföreningen Österbotten och här är vi nu som Årets Tia, sade Kenneth Påhls. Vi är mycket stolta över denna utnämning som vi tolkar som en bekräftelse på att vi under denna tid kommit närmare kärnan från marginalen.
Påhls lyfte fram att tvåspråkigheten är en utmaning vid rekryteringen men en stor fördel i själva arbetet på fältet. Det största tacket ville han rikta till skogsvårdsföreningens personal och entreprenörer.
– Vår vision är att vara skogsägarnas första och mest förtroendeingivande kontakt i alla skogsärenden via vår kompetenta personal och våra samarbetspartners. För det kommer vi att jobba också framledes.
”Årets Tia – Vuoden Kymppi” kommer från en gammal benämning för skogsarbetsledare. Som pris får Årets Tia konstnär Veli Ähtäväs träkonstverk Iltasatu.