Tema

Skogskultur delade ut
informationspris

Föreningen för Skogsskultur r.f. delade på onsdagen ut sitt informationspris åt två personer, Martin Häggman från Jakobstad och Carl-Johan Jansson från Ekenäs.

Martin Häggman har under flera år spridit information om vedeldning. Han har varit en eftertraktad föreläsare och har i över 20 år hållit föreläsningar runt om i Finland. Den omfattande kunskapen och de slagfärdiga uttrycken har fört honom ända till Island.

Carl-Johan Jansson har aktivt tagit del i den offentliga debatten. På ett förtjänstfullt sätt har han lyft fram fakta i en debatt som ibland bygger på antaganden. Carl-Johan Jansson har i sitt jobb på Raseborgs stad aktivt provat olika alternativ att sköta skogen. Han motsätter sig inte att det finns olika alternativ att sköta skogen. Men han betonar att valen bör baseras på fakta och medvetenhet om följderna.

Genom informationspriset vill Föreningen för Skogskultur främja spridningen av skoglig information i Svenskfinland. Informationspriset tilldelas personer som visat ett genuint intresse för skogliga frågor och förtjänstfullt, under flera, år aktivt spridit och förmedlat skoglig information.