Skogsbruk SLC

Skogarnas biodiversitet
diskuteras på MTK-SLC:s
webbinarium 12.11

MTK:s och SLC:s webbinarieserie Miljösnack fortsätter fredagen den 12 november kl.9-11 med skogarnas biodiversitetsfrågor. Ett kännetecken för webbinarieserien är att föra samman olika synpunkter från forskningen, olika organisationer och praktiska aktörer – så även denna gång.

I webbinariet medverkar skogsägare Katariina Latva, MTK:s ordförande Juha Marttila och MTK:s fältchef och miljöexpert Markus Nissinen, ledande forskare Kari T. Korhonen vid Luke, ledande expert för klimat- och naturlösningar Timo Lehesvirta vid Sitra samt WWF:s ledande skogsexpert Mai Suominen.

SLC:s ordförande Mats Nylund summerar webbinariet i en avslutningstaltur med rubriken Skogarnas mångfald – vad härnäst?

Webbinariet faciliteras av Demos Helsinki och hålls på finska, men det finns möjlighet att ställa frågor på svenska. Webbinariets inspelning textas efteråt till svenska och publiceras efter sändningen. Det svensktextade webbinariet publiceras på slc.fi.

Anmäl dig till webbinariet via anmälningslänken på slc.fi/skogsbiowebbinarium.

Program:

9.00 Webbinariets öppning
9.05 Utmaningarna känner vi, nu är det dags att lösa dem/Juha Marttila, ordförande, MTK
09.15 Skogsägandet och betydelsen av skogsnaturens mångfald/skogsägare Katariina Latva
09.25 Utveckling av strukturella egenskaper som är viktiga för skogens biologiska mångfald från 1980-talet till idag/Kari T. Korhonen, ledande forskare, Luke
09.45 Ekonomisk integration av skogsnaturen/Timo Lehesvirta, ledande expert, klimat- och naturlösningar, Sitra
10.00 Åtgärder som krävs för att stoppa avskogningen/Mai Suominen, ledande skogsexpert, WWF
10.20 Paneldiskussion och publikfrågor: Vad har varit väsentligt under dagens diskussion, är det någon fråga som har fått för lite uppmärksamhet?/Mai Suominen, Timo Lehesvirta och Markus Nissinen, fältchef och miljöexpert, MTK
10.50 Skogarnas mångfald – vad härnäst?/Mats Nylund, ordförande, SLC
11.00 Summering och avslutning