Janina Saarinen
Janina Saarinen är nu ungdomsombud för SLC Nyland och hoppas kunna påverka producentfrågorna i rätt riktning.
Jordbruk SLC

Saarinen tar över
efter Nyholm som
SLC Nylands ungdomsombud

Stafettpinnen går vidare till Janina Saarinen när hon blir SLC Nylands nya ungdomsombud. Yngre generationers intresse är en framtidsfråga för hela branschen.

Janina Saarinen tar över efter Cecilia Nyholm som ungdomsombud för SLC Nyland. Saarinen är hemma från Sibbo, har under de senaste åren jobbat på en mjölkgård och över tid utvecklat ett intresse för jordbruksfrågor. Som ungdomsombud kommer hon att jobba med ungdomsfrågorna inom förbundet, ungdomsutskottet och med olika nära stående samarbeten och projekt, till exempel BOOSTI-projektet.

– Jag ser fram emot mitt nya deltidsjobb och hoppas kunna påverka de här frågorna i rätt riktning. Yngre generationers intresse är ju förstås en framtidsfråga för hela branschen, säger hon.

Tiderna just nu, med en djup lönsamhetskris för branschen, är ändå utmanande.

– Bönderna har ett tungt år bakom sig med knappa skördar och än sämre lönsamhet, bland annat på grund av ökande produktionskostnader. Det är klart att vi som producentförbund alltid måste vara väldigt lyhörda för vad medlemmarna vill, men det känns speciellt viktigt just nu, säger Saarinen.