App
SLC

Problem med att
aktivera nya LF-appen?

Det har visat sig att en del användare inte haft något som helst problem med att aktivera det digitala kontot via den nya appen, medan andra stött på svårigheter. Här följer nu några råd för att komma förbi eventuella svårigheter.

Stöter du på problem kan det löna sig att först besöka webbsidan https://e-tidning.landsbygdensfolk.fi/ för att den vägen aktivera det digitala kontot. Bokmärk gärna denna webbsida i din webbläsare för det är där du hanterar detaljerna i ditt eget app-konto.

Inne på webbsidan kan du antingen klicka på ”LOGGA IN” till höger i raden längst upp, eller på den utgåva utav tidningen du vill läsa, båda dessa vägar kommer att ta dig till inloggningsrutan.

Klicka sedan på länken ”Skapa konto”. Fyll i din e-postadress och ditt önskade lösenord och klicka på den blå knappen ”Skapa konto”. Lösenordet går ju senare att ändra under ”Visa profil” -> ”Byt lösenord” i inloggat läge när ditt konto väl är aktiverat.

En grön text som berättar att ett aktiveringsmejl skickats dyker upp under knappen för att skapa konto. Gå till din e-post och kolla inkorgen. Om du inte hittar brevet i inkorgen så kan det ha filtrerats bort och således hamnat i brevlådan för Skräppost.

Klicka på den blå knappen ”Bekräfta konto” i mejlet. Följande steg uppkommer ifall den e-postadress du angivit inte blivit registrerad i samband med upprättandet av din prenumeration.

I nästa steg väljer du då ”Koppla konto till prenumeration”. I rutan under ”Lägg till prenumeration” fyller du i ditt medlems- eller kundnummer. Numret syns ovanför namn och adressuppgifterna på papperstidningen (se exaktare info lite längre ner). Tryck på knappen ”Registrera”.

I det här skedet har vi noterat en viss tidsfördröjning i systemet innan även appen accepterar dina inloggningsuppgifter.

När du sedan aktiverat ditt digitala konto kan du läsa tidningen i din smartphone, på din surfplatta eller i din dator: via appen direkt eller via webbadressen ovan. Du har möjlighet att läsa LF som en vanlig bläddertidning, eller så kan du klicka på artiklarna för att läsa dem i ett skilt format med större text eller på annan bakgrund. Du har även möjlighet att få artiklarna upplästa för dig, lyssna på LF medan du jobbar!

Klicka dig gärna fram bland alla verktygen och prova alla möjligheter som erbjuds!

Koppling av ditt medlemskap eller din prenumeration till appen

För att öppna och aktivera ett digitalt konto i appen behöver du kunna ange ditt medlems- eller kundnummer. Numret syns ovanför namn och adressuppgifterna på papperstidningen.

För SLC-medlemmar (ÖSP/SLC Nyland/SLC Åboland/ÅPF) syns medlemsnumret som en niosiffrig nummerserie som börjar med bokstaven ”L” och avslutas med ”JÄS”, som exempel ”L123456789 JÄS”. Då du kopplar ihop medlemskapet med ditt konto, ska du lämna bort ”L" framför medlemsnumret, använd alltså enbart sifferserien exempelvis 123456789.

För prenumeranter av Landsbygdens Folk finns i början en femsiffrig sifferserie som börjar med bokstaven ”L”, som exempel L23456. Då du kopplar ihop prenumerationen med ditt konto, ska du lämna bort ”L" framför numret, använd alltså exempelvis 23456.

Obs! Du skapar alltså först ett konto för appen (med valbar e-postadress och valbart lösenord), sedan kopplar du ihop medlemskapet/prenumerationen med ditt konto. Har du enbart digital tidning, kan du som medlem få ditt medlemsnummer genom att kontakta ditt eget förbund, och som prenumerant genom att kontakta SLC:s kansli (prenumeration.lf@slc.fi).

Notera att du fortfarande kan läsa e-bläddertidningen på LF:s webbplats, på samma ställe som tidigare, och utan att behöva den nya appen eller nya inloggningsuppgifter för att läsa tidningen.