SLC

Positiv respons i enkät om
SLC-podden Framtidsodlarna

SLC riktar ett varmt tack till alla som tog sig tid att besvarade enkäten och gav respons om SLC:s poddserie Framtidsodlarna, som nu utkommit under tre säsonger.

I Framtidsodlarna har lyssnarna under de tre säsongerna fått möta 30 växt- och grönsaksodlare, husdjursproducenter och skogsbrukare runt om i Svenskfinland. Genom poddserien har producenterna själva fått komma till tals i avslappnade samtal om den egna produktionens och gårdens framtid tillsammans med poddredaktör Jens Berg.

Podden fick genomgående positiv respons av dem som besvarade enkäten. Särskilt många tack fick podden för att ha lyckas ge nya insikter, inspiration och idéer, både bland jordbrukare, skogsägare, konsumenter samt de som är intresserade av frågor om mat och matproduktion. Under den tredje säsongen har podden laddats ner cirka 8.800 gånger och sedan starten har podden närmare 25.000 lyssningar.

– Podden har från första början varit en satsning utåt till alla dem som är intresserade av frågor om matproduktion och mat i Finland på svenska, men vi märker att många lantbrukare har tagit podden till sig och att den även uppskattas bland medlemskåren för att den ger framtidstro. Nu ska vi fundera om och hur podden kan utvecklas, säger Mia Wikström, SLC:s kommunikationschef.

Bland de som besvarade Framtidsodlarna- enkäten lottar SLC ut tio röda #bondenbehövs beanie-mössor (värde 30 €). De tio vinnarna är: Jan Alm, Sebastian Forsman, Ghita Nummelin, Marianne Ohlsson, Marianne Selenius, Kaj Sjögård, Annika Snellman, Matts-Erik Vestersund, Kim Westersten och Marie-Louise Österlund. Vinnarna har kontaktats personligen.