Stall1
Den burna TwinDisc kultivatorn från Staltech är enkel i sin konstruktion och gör ett bra arbete. I arbetsbredd 3 meter kostar kring 7.000 euro. Den finns från 2,7 till 4,0 meters bredd och med ribbvält eller gummirulle som efterredskap.
Jordbruk Maskin & teknik

Polska Staltech är
en uppstickare på marknaden

Polska Staltech är en uppstickare både på den svenska och finska marknaden. De har en ganska bred produktportfölj inom jordbearbetning och håller en synnerligen intressant prisbild i förhållande till kvalitet.

Staltech är robusta maskiner och det är inte många reklamationer. Det berättar Olof Wassberg delägare i EC Maskiner som är importörer av polska Staltech i Sverige.

EC Maskiner säljer direkt till kund i södra Sverige, men har återförsäljare i Västergötland, Östergötland och Uppland. I Finland säljs maskinerna av Kone Agent.

Det började med att man köpte ett 3,5 meters tallriksredskap från Polen till det egna lantbruket och den visade sig fungera bra. Flera grannar uppmärksammade maskinen och ville köpa och verksamheten drog igång.

Staltech är ett privat företag i Polen och nästan varje år kommer någon ny modell ut på marknaden. EC Maskiner säljer mellan 30 och 35 maskiner per år.

Staltech har maskiner med pinnar för djup bearbetning med efterföljande tallrikar och packvals för att lämna en jämn yta efter sig.

Tallrikskultivatorerna har tallrikar med 560 eller 610 millimeter i diameter och det går att få SKF smörjningsfria lager.

Djuphållningen ställs med vantskruvar på djuphållningshjulen och med hydraulik från bärhjulen. Fronten på maskinen regleras med lyftarmarna på traktorn.

Staltech tillverkar cirka 1.000 maskiner per år.

Stall2
Staltech Twindisc UH40 EX HD är en bogserad maskin med hydraulisk ihopfällning för transport. Den här maskinen är 4,0 meter bred och kostar dryga 20.000 euro. Maskinen finns från 4 till 6 meters utförande och med gummirulle eller C-ring som efterredskap.